Фронтменът на Йес (Yes) Джон Андерсън (Jon Anderson) съобщи на личния си блог в MySpace, че е "разочарован от неуважителното отношение на колегите си".

Преди няколко дни стана ясно, че групата ще тръгне без него на турне по случай юбилея си, но без Андерсън в състава.

Вокалистът се разболя тежко преди няколко месеца и за известно време остана извън музикалния строй.

В изявлението си Джон Андерсън критикува бъдещото турне и твърди, че това, което хората ще видят, няма да са истинските Йес.

"Разочарован съм, че с изключение на Алън, никой друг не се свърза с мен поне да пита как се справям с болестта си и какво ще правим от тук нататък с Йес. Наскърбен съм, че те изобщо не смятат да изчакат да се оправя, до началото на 2009, когато това ще се случи", жалва се още музикантът и добавя, "Прекарах повече време от настоящата година в измисляне на нови песни и идеи за групата, бях много време с Роджър Дийн и измисляхме дизайн за бъдещата ни сцена, работих и с медиите, за да промотирам турнето ни".

На обиколката по случай 40-годишнината от създаването на Йес, музикантите обявиха, че в състава ще се включи певец от кавър група, на мястото на Джон.

Рик Уейкман също няма да вземе участие в това турне, защото не смята, че  не е в достатъчно добро здравословно състояние. На негово място ще участва синът му Оливър.