Боби Кимбъл (Bobby Kimball), вокалист на легендарната група Тото (Toto), ще гостува за ексклузивен концерт в столичния клуб Joy Station от 21.30 ч. на 9 май.

Организаторите на изявата предоставят на публиката възможност да слуша своя любимец заедно със специално сформирана за повода българска суперформация воглаве с Ясен Велчев. Пианистът и композитор, известен от група Те и като съосновател на фюжън бенд Акага, е музикален директор на проекта.

Екипът на Кимбъл избира именно него заради разпознаваемия му стил и маниер на свирене и музициране, който се доближава изключително до пианиста на Тото Дейвид Пейч.

В бандата, която ще акомпанира на госта, са Стоян Янкулов-Стунджи – ударни, Ивайло Звездомиров – бас и китаристите Дарин Василев и Бисер Иванов. В ролята на беквокали ще влязат Преслава Пейчева и Нора Караиванова. Както MySound.bg вече обяви, в изявата ще се включи и новият певец на Сленг Владимир Михайлов.

Боби Кимбъл е вокалист на Тото седемнайсет години през различни периоди в кариерата на групата. Основани през 1977, американските грандове на арт рока, кръстени на кучето от "Магьосникът от Оз", имат дванайсет албума и са удостоени със седем награди "Грами". Сред най-популярните парчета на бандата са "Rosanna", "Africa", "Hold Тhe Line".

Робърт "Боби" Трой Кимбъл е роден в Ориндж, Тексас, на 29 март 1947. Работил е с Ричард Маркс, Даяна Рос, Барбра Стрейзънд, Джоузеф Уилямс, Майкъл Мадоналд (Дуби Брадърс) и Бил Чамплин от Чикаго.

Има издадени и солови албуми, сред които "Rise Up", "A Тribute Тo Ray Charles" и "All I Ever Needed".

През 2011 излиза дискът "Kimball/Jamison", съвместно дело на Боби и американския певец и композитор Jimmy Wayne "Jimi" Jamison (Кобра, Сървайвър).

Билетите за концерта в Joy Station са в продажба в мрежата на "Тикетпро", онлайн на http://www.ticketpro.bg/jnp/music/1235299-bobby-kimball.html и на място в клуба.