Музикантите от ФСБ започнаха репетиции за предстоящите си концерти.

Както MySound.bg вече огласи, легендарната група ще се представи със симфоничен оркестър в Пловдив на 1 септември и Бургас на 9 септември.

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев са в своето студио, където изработват новата си програма с помощта на симулиран симфоничен оркестър, който изпълнява с точност симфоничната партитура. Така те могат да създадат аранжименти на своите изпълнения в реална звучност и да репетират вокалните и инструменталните партии на песните, които ще прозвучат на живо.

Подбраният репертоар включва инструментални пиеси и песни още от албума "ФСБ II", излязъл през 1978, чак до най-новите – от диска "FSB.", издаден през 2010.

Като новатори във всяка своя музикална изява, музикантите отново ще поднесат на публиката нещо българско -  "за първи път в България".

Подкрепата на община Пловдив за откриване на Есенния салон на изкуствата с концерт на ФСБ и на община Бургас е решаваща за осъществяване на събитието и още едно доказателство, че в условията на финансова и духовна криза, местната власт успява да развива културни проекти с национална значимост.

В осъществяването на  спектакъла FSB Symphony тримата разчитат и на дългогодишното си сътрудничество с "Динакорд България", екипите на който обезпечават звука и художественото осветление в Античен театър Пловдив и летния театър на Бургас. Тонрежисьорите Тодор Тодоров и Владислав Бояджиев, лайт дизайнерът Иван Ефтимов, звукоинженерът Кирил Янев и още много срециалисти по звука и осветлението ще се грижат за класическата визия на концертите.

FSB Symphony в Пловдив ще бъде заснет от екип на "Зоко филмс" с главен оператор Димитър Митов, с помощта на който се реализира и първото DVD в историята на групата.

За почитателите на тяхната музика ФСБ и гост музикантите подготвят наистина класическо шоу - пестеливо и красиво, в което симфоничният оркестър има определяща роля. Пловдивската и Бургаската филхармонии ще бъдат дирижирани от маестро Григор Паликаров.

А за столичаните, които имат билети за концерта в Пловдив, и за акредитираните за събитието журналисти ФСБ осигурява автобуси, които ще пътуват от София (тръгване в 17.00 ч на 1 септември от площад "Св. Ал. Невски" в столицата) и обратно веднага след събитието. Цената на автобусния билет е 20 лв. с предварителна заявка.
 
Информация как да направите заявки за ползването на автобусите можете да намерите в сайтовете http://fsb.bg и http://ticketplus.bg

Билети за концертите - в мрежата на http://ticketplus.bg, на касата пред съответните общини и магазин "Мюзик Център" в Пловдив, на касата на театър "Адриана Будевска" в Бургас и в "Дюкян Меломан", в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис", както и в рекламните офиси на вестниците "Труд" и "24 часа" (пълният списък на касите може да намерите на http://ticketplus.bg).

Цените на пропуските - от 20 до 40 лв.