В последния ден от съвместната продукция на "БГ радио" и БНТ - "Гласовете от радиото, лица в ефира", гост в мултимедийния проект бе Бойко Станкушев – член на новия Управителен съвет на телевизията и отговарящ за програмното й развитие.

Наред със сериозните теми относно промените в БНТ, той отговори и на 5 въпроса, които водещият Симо традиционно задава на гостите си сутрин. Бойко Станкушев оприличи "БГ радио" на човек и то на Георги Минчев – пълно с велики български песни, но с европейски стил и звучене.

Графа и група Акага (на снимката с Наско) изпълниха от откритата сцена на импровизираното студио на терасата на НДК парчето, писано специално за най-забавния сутрешен блок в радио ефира – "Стартер" - "Песен за събуждане". А останалите гости в петъчното издание на блока - Спас Кьосев, Бойко Станкушев, Йоана от Дийп Зоун (Deep Zone), Вики от Мастило и Галя Крайчовска се впуснаха в разпален дебат на тема: за и против твърдението, че жените са по-лоши шофьори. Победител в спора тази сутрин станаха дамите, начело с Галя, която сама кара автомобила си от БНТ до откритото студио, за да участва лично в мини дебата.

За петте дни в ефира на БНТ "БГ радио" представи четири чисто нови български песни – на Миро, Мария Илиева, Мери Бойс Бенд и група Сигнал. През седмицата стартира и инициативата на медията – "БГ таланти", с която радиото дава шанс на млади музиканти и изпълнители да покажат таланта си.
На www.bgradio.net всеки може да качи песен, а слушателите имат възможност да я оценят.

Най-добрата ще бъде продуцирана от радиото и представена на Десетите юбилейни награди на "БГ радио" догодина.