БГ Радио стартира гласуването за своите традиционни Годишни музикални награди.

На официалния уебсайт на медията – https://www.bgradio.bg/, бе обявен първият етап от надпреварата, в който слушателите избират по пет любимци, които според тях, трябва да получат номинации в следните десет категории: БГ Дебют, БГ Песен, БГ Текст, БГ Изпълнител, БГ Изпълнителка, БГ Група, БГ Дует/Вокална група, БГ Албум, БГ Видеоклип, БГ Комбинация.

Тази година екипът на БГ Радио добавя една изцяло нова категория, която също ще се определя от слушателския вот и това е БГ Комбинация. В нея попадат всички съвместни музикални проекти на артисти, които не се самоопределят като дует, трио или група към момента и са представени през изминалата 2020 година. В тази категория слушателите гласуват за съответната "комбинация", а не за конкретна песен.

Съвместните проекти между артисти от различни музикални жанрове или формации се налагат като световна тенденция от години и за това БГ Радио взе решение да представи тази нова категория в надпреварата за Годишните музикални награди.

БГ Радио – медията, която вече двайсет години традиционно подкрепя и популяризира родната поп и рок музика, е представила над 350 заглавия само в 2020 г. Въпреки обстановката през изминалата годината, българските музиканти не са спирали да творят и да представят нова качествена българска музика.

Сега е моментът да подкрепите своите фаворити и да изберете по пет номинирани във всяка от десетте категории. Както винаги до сега, номинираните и победителите в 10-те категории на Годишните музикални награди на БГ Радио се избират изцяло и единствено чрез слушателcки вот.

Подкрепете своите любими български песни и изпълнители и гласувайте за Годишните музикални награди на БГ Радио ТУК

Церемонията по връчването на музикалните награди ще бъде на 17 юли, събота, в зала "Колодрум" в Пловдив. За поредна година ще бъде връчено специалното отличие "БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова. То се присъжда за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година единствената статуетка, която се определя еднолично от eкипа на медията, ще получат Тоника СВ и Стефан Диомов.