Група Остава ще отпразнува 20 години от създаването си със специален концерт в Pork Pie, София (Борисовата градина) на 29 август.

Както MySound.bg вече огласи, именитите музиканти няма да са сами на сцената.

Вратите на клуба ще отворят в 19.30, а половин час по-късно в светлината на прожекторите ще се появи Петко Славов. Той ще подгрее публиката със сет в типичното за него синт-акустично поп звучене. Меланхоличният и мелодичният стил и многобройните съвместни концерти не са единственото общо между Петко и Остава – музикантът участва и в клипа към песента "Ще дойдеш ли с мен?".

Още един от гостите е част от това емблематично видео – Гурко от Анимационерите. Той ще се включи в една от песните на бандата и ще припомни времената на култовия лейбъл "Жълта музика".

Специално участие в изявата ще имат и още двама музиканти, които Остава изключително харесват. Иво Чалъков от Gravity Co (Гравити Ко.) ще се присъедини към групата за две от любимите си техни песни.

Заедно със Свилен Ноев ще пее и Поли Генова (на снимката) – младата певица отдавна е редовен посетител на концертите на Остава, а те от своя страна изключително харесват енергията и изключителния й глас.

Разбира се, в по-голямата част от вечерта на сцената с Остава ще свири Мишо Шишков – съществена част от историята на бандата, без която нейната музика никога не би била същата.

Билетите за събитието се продават предварително на цена от 5 лева на http://web.ticketstream.cz/bgts/, както и на място.