„Тук сме да се забавляваме и да помогнем. Това зависи от вас и от нас”,  бе мотото на артистите, свирили благотворително в столичния клуб "Бейкстейдж" снощи.

Заведението отново бе препълнено с хора, дошли да подкрепят Емил Харизанов. Към каузата „Върни Емо” се присъединиха група Акага, Графа и Орлин Павлов. Музикантите предадоха положителната си енергия на всички присъстващиа, изпълнявайки едни от най-страхотните си парчета. Малко след като се качиха на сцената, Акага поканиха и Орлин Павлов, а по-късно се присъедини и Графа.

„Няма да говорим за тъжни неща, въпреки че поводът го предполага. Тук сме да се забавляваме и да помогнем. Това зависи от вас и от нас”, с тези думи  Красимир Куртев - бас китариста на Акага, се обърна към всички присъстващи.

Емил Харизанов е на 23 години. Той е талантлив художник и много силен човек, на когото съдбата поднася жестоко изпитание.

Емо завършва Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, след което е приет да продължи образованието си в Академията за приложни изкуства във Виена.
 
През лятото на 2008 при скок от кей, не по-висок от метър, в плитчина на Варненското езеро, Емил чупи пети шиен прешлен. След нелепия инцидент остава парализиран от гърдите надолу. Шансовете за пълно оздравяване са големи, но...не в България.

Израелският неврохирург проф. д-р Трегер (директор на израелската клиника "Льовенщайн"), смята, че за възстановяването на Емо има над 90% шанс. Лечението е изключително скъпо и непосилно за възможностите на семейството на момчето.

От няколко месеца се провежда благотворителна кампания „Върни Емо”, която е насочена изцяло към събиране на средства за лечението.
 
Към тази кампания се присъединяват и Радослава Топалова и Елена Ангелова от предаването „Време за живот” по  „Хоризонт”  на БНР, които организират благотворителните концерти.
 
В подкрепа на каузата през месец април се проведоха 5 благотворителни концерта в клуб "Бекстейдж". На тях се изявиха Фючър Шок, Паникън Уайаскър, Остава и D2.

Предстоят шоутата на Скилър и Фрий Уил Съсайъти на 23 април, и на Майнд Трипс и Рут с Ънлимитид (30 април).

Входът за концертите е 12 лева. Всички пари, които се съберат от благотворителната кампания, са предназначени за лечението на Емил.

До момента от различните инициативи в кампанията са събрани 160 000 лв. Необходими са обаче още 320 000 лв.

"Концертите за Емо ще продължат и през месец май", съобщи Радослава Топалова в предаването "Музикална стълбица" по БНР снощи.

Програмата с изпълнителите, съпричастни към благотворителната кауза, ще бъдат обявени допълнително.  

Всеки желаещ да подкрепи Емо, може да изпрати дарителски SMS с текст „DMS Emo” на номер 17 777. Той важи за абонати на всички мобилни оператори.

Не разчитаме на всички, разчитаме на теб, припомнят организаторите!