Селекцията от звездни имена на първото издание на тридневния музикален фестивал "Park Live" продължава да набъбва.

След като своето участие в София потвърдиха ърбан гласът на Великобритания - лондонският рапър Roots Manuva, емблематичният водещ на "ВВС1" и диджей Gilles Peterson и 4hero, организаторите от "Cotton Records" обявиха и новите попълнения.

Подробна информация за всички гости, новини около организацията на фестивала, както и цялата програма на "Park Live" могат да се намерят на стартиралия вече сайт www.parklivefest.com.

Сред новите имена, които ще могат да видят българските меломани между 18 и 20 юни в Борисовата градина в София, са шведите от Little Dragon, пристигащи у нас като откритие на Gilles Peterson и неговия "Worldwide  Festival".

За своето 3-годишно съществуване, те се превръщат в любимци на Стария континент, а у нас ще представят освен песните от едноименния си дебютен албум, и най-новия си сингъл от 2009 - "Fortune/Blinking Pigs". Уникалмият им стил, съчетаващ  джаз елементи и меланхолични инструментали, интригуващо преплитане на различни култури и стилове, ще бъде дообогатен с неверотния микс от незабравимия и нежен глас на вокалистката Yukimi.  
Сред другитите гости, потвърдили участието си на фестивала, са легендите на електронния звук - Фючър Саунд Ъф Лондон (Future Sound of London). Гостуването им на "Park Live" е първото им участие, след  като 10 години отказват всякакви покани за изяви.

Често определяни като амбиент, Cobain и Dougans обикновено са против категоризирането им в конкретен стил музика. Тяхното звучене прелита през ембиънт техно, дръм-ен-бейс, трип-хоп, ембиънт дъб, ейсид техно и често включва екстремни експерименти.

Британското присъствие на "Park Live" е подсилено и от Crazy P. У нас пристигат двете главни лица на саунд системата – Chris и Jim, както и певицата Danielle Moore, за да покажат не само оригиналния си стил, който минава през дийп хаус и диско, а и защото са едни от най-търсените групи на живо.

С подкрепата на Френския културен институт, гости на "Park Live" ще са и парижкото дуо Nôze. Авантюристичната електронна група се състои от Николас Сфинтеску, известен като DJ Фрийк (основател на лейбъла "Съркъс Къмпъни") и неговият сценичен партньор Езешие Пелес.

Любимци на пресата, те са определяни като основатели на новата школа на френския тек-хаус, съчетавайки денс с джаз и рок до получаване на експлозивен коктейл от свобода на духа и върховно сценично изживяване.

Организаторите от "Cotton Records" обещават, че тепърва предстои обявяването на още участници, представители на международния елит в стиловете джаз, поп и денс музика.
От другата седмица, всеки, който желае да излезе в парка и на открито да се забавлява с качествена селекция на музика, ще може да се информира за цените на билетите и тридневните пропуски за "Park Live".

"Зелената" музикално-културна концепция е подкрепена от най-старото ирландско уиски "Bushmills". Чрез фестивала то ще налага новата си комуникационна платформа - "Bushmills Brothers" - за моментите, когато приятелите се превръщат в братя.