Гравити Ко. (Gravity Co.) събират фенове и медии за премиера на най-новата си композиция "ApeMan".

Тя ще бъде представена в Sofia Live Club от часа 21.00 днес. Събитието ще стартира с музика, подбрана от DJ Strange Affection, който ще забавлява присъстващите със своя Contact Mix.

"ApeMan" е поредното парче, с което бандата анонсира следващия си - четвърти студиен проект, който ще се появи близо шест години след предишния й диск. "Много напред с материала сме, албумът ще излезе през късната пролет или ранното лято", казва фронтменът Явор Захариев.

"Песента "ApeMan" е мощна, директна и има фантастична, запомняща се бас линия. Типичният за нас електро момент се допълва с изявен китарен риф на припевите. Вокалите са изключително заразителни, чуеш ли ги веднъж, веднага се закачаш. Няма излишни въведения и отклонения от  основната идея. Избрахме я за сингъл преди излизането на албума, защото смятаме че най-добре илюстрира новата посока, в която сме поели", допълват момчетата от групата.

Текстът, както и на всички останали парчета от 2006 досега, отново е дело на Борис Чеширков. В него е разказана класическата история за Д-р Джекил и Мистър Хайд, пречупена през призмата на 21 век. "Представена е неравната борба на по-доброто ни Аз с тъмната, подвластна на заобикалящия ни материален свят, страна", анонсира Георги Станев, мениджър на формацията.

Тя обещава репертоар от 19 парчета, включващи емблематичните "Empty World", "Mr. No One", "Away" и "Paper Trail" от предходните три албума, както и "Anything Goes", "Dirty Secret Toy", "Fire Up" и "Accusation" от предстоящия диск. По думите на вокалиста, въпреки че е почти завършен, той все още няма заглавие.

С променен текст и в нов аранжимент ще прозвучат песните "Lights" и "Dissapear", с която съставът спечели голямата награда на конкурса "Златна пролет" миналата година.

"Концертът се очертава много як - с напомпани китари, по-силни барабанни партии и атмосферични, разточителни клавири", поясни Захариев, приканвайки феновете на събитието.  

Билети за него могат да бъдат закупени предварително в мрежата на www.ticketplus.bg