Едни от най-атрактивните участници в „България търси талант” – група X-R@Y, стават посланици на "И Аз мога"/ "I Can Too", в подкрепа на децата с увреждания.

По инициатива на музикантите се организира фестивал под надслов „Витоша за всички”.

Той ще се проведе на хижа "Алеко" от 14.30 часа в събота, 24 юли.

Участници в него са група X-R@Y, бийтбоксърът Кристиан (нашумял също с участието си в българското риалити за таланти), поп певицата Тони, както и деца от 144 училище, които ще поздравят своите връстници с народна музика.

X-R@Y и "I Can Too" канят всички софиянци и гости на столицата, както и всички медии, да се включат в общия поход до хижата, който започва от Драгалевския лифт в 9.00 ч.

Всеки може да носи със себе си федербал, топка, игри: „Не се сърди човече” и така нататък, допълниха организаторите.

Тези, които изберат да дойдат с автомобила си, каним да се присъединят към останалите на концерт-пикник на поляната пред хижата, който започва в 14.30 ч.

Идеята на организаторите е да приканят младите хора да излязат от големия град, да се забавляват и станат част от едно незабравимо музикално събитие сред природата. Желанието на музикантите е да приобщят и младите хора с увреждания към тази инициатива, като им помогнат да отидат в планината и се срещнат с техни връстници на събитието.

Доброволци на международната природозащитна организация WWF също се включват в похода, като разкажат за работата си за опазването на дивата природа на България и природните паркове, какъвто е Витоша.

На събитието музикантите са облечени с тениските си "I Can Too", което каним да направят и всички фенове и поддръжници на инициативата.

Ако все още нямате такава, може да си вземете на място, като дарите 10 лв. в подкрепа на Центъра за деца с аутизъм, който "И Аз Мога" създава в Пловдив.

Ето и повече подробности за похода:

9.00 - Място на срещата: Драгалевският лифт
10.00 - Тръгване и изкачване
11.00 - 11.30 ч. - пристигане до "Бай Кръстьо" (междинна станция на Драгалевския лифт)
12.00 - Потегляне към хижа "Алеко" (пристигане около 13.30-14.00 ч.)
13.00 - От Паркова дирекция на Природен парк Витоша е организирана лекция за историята и значението на Природен парк Витоша (за тези, които желаят)
14.30 - Начало на фестивала
17.00 - Край на фестивала

Пътуването може да се осъществи чрез:

- Драгалевския лифт – до него се стига с автобус 93 (кв. "Хладилника")
- Симеоновския лифт - до него се стига с автобуси 122 и 111 (кв. "Хладилника")
   Лифтовете работят събота и неделя от 8.00 до 18. 00 ч.
- С автобус 66 (кв. "Хладилника") – директно до хижа "Алеко" - движи се на всеки кръгъл час
- С личен автомобил до хижа "Алеко"