Класическият черен звук v.s. саунда на Ибиса – ти избираш, под такова условно мото ще се проведе първото издание "Smirnoff Experience Silent Disco", съобщиха организаторите.

Двата стила ще бъдат персонифицирани от Еди Пилър (Eddie Piller) и Гордън Едж (Gordon Edge).

Оригиналните диджеи ще оформят звученето на първото "безшумно парти". Те ще бъдат подгрявани от резидентите на "Silent Disco", основатели на концепцията за тиха дискотека.

Пилър и Едж ще пускат back-to-back на партито ... но не съвсем! Това е така, защото слушалките имат два канала – така всеки ще може да си избира каква музика да слуша – дали звученето на класическата черна музика, доставено от Еди, или саунда на парти-острова Ибиса, запазена марка на Гордън, известен още като Човека-тромпет.

Пилър от "Acid Jazz Records" има дълга и забележителна музикална кариера на радиоводещ, диджей, журналист, продуцент и собственик на лейбъл. Сетовете му са повлияни от класическата черна музика – соул, джаз, фънк, самба, афробийт и олд скуул хип-хоп. Тази еклектична продукция допада особено много на посетителите на фестивали. Диджеят се чувства у дома си както на участие в "Pacha" в Ибиса, така и в ъндърграунд фънк клуб в Сохо.

През 1994 Еди купува изоставен имот и създава клуба "The Blue Note", който революционизира лондонската клубна култура. Заведението има политика да не пуска хаус музика и осигурява дом за изпълнители като Голди, Бьорк, Йън Баун, Талвин Сингх, Колдкът.

Не по-малко ексцентричният Гордън Едж е талант, комбиниращ уникалното диджейско изживяване да се миксира на 3 дека, като добавя и своето свирене на тромпет на живо. Той предлага многообразен стил и звук, който звучи във всички основни клубове на Ибиса, включително "Pacha", "Space", "Amnesia", "Privilege & El Divino". Резидент е в най-известното плажно заведение в света "Bora Bora", където през сезона можете да го видите да изпълнява 5-8 часови сетове. Ако имате достатъчно късмет да уловите Гордън в действие, то това ще бъде незабравимо изживяване, което ще запомните завинаги, допълват организаторите.

Като тромпетист той е свирил за Шаде по време на световното й турне и за Мадона на частни партита, които е организирала в Маями и Ню Йорк. Записите на Гордън са включени в безбройни компилации през годините - "Café Del Mar", "Real Ibiza", "Buddhа Bar", издания на "Ministry Of Sound".

Както "MySound.bg" вече съобщи, световното парти "Silent Disco", завладяло света с уникалната си концепция, най-накрая идва и в България като част от оригиналните събития на "Smirnoff Experience". То ще се проведе в две последователни вечери на 27-и и 28-и февруари съответно в Пловдив (кинотеатър “Гео Милев”) и София (зала “Универсиада”).

Билети - на цена от 20 лв., има в мрежата на eventim.bg.

Всеки може да опита късмета си и да спечели пропуск за купона като участва в играта на "Smirnoff Experience" в търговската мрежа.