Aaron Dae ще се изяви на Sozopol Fest 2012. Американският диджей и продуцент ще пуска в ранните часове на 30 юни.

Както MySound.bg нееднократно информира, второто издание на събитието ще се проведе на къмпинг "Градина" на 29 и 30 юни.                                    

Талантът на Aaron като диджей, промоутър и мениджър на лейбъл го нареждат в челните редици на агентите на ъндъграунд хауса още през 1994. Зад пулта той създава дълбоки, емоционални, фънки сетове, които отвеждат публиката на музикално приключение. В каквато и сфера да се изявява, израсналият в Бруклин музикант вплита в звука си забележителна емоционалност. Това е хаус музика, която въздейства на всички нива.

Aaron (на снимката) започва кариерата си в най-силните дни на рейв и клубната култура през 90-те в Ню Йорк и формира стила си в клубове като Tunnel, Twilo, Vinyl и Limelight. По-късно се установява във Филаделфия, където започва сериозна работа върху кариерата си на диджей и промоутър, организирайки партита в местни и регионални клубове. По време на филаделфийския си период Аaron прокарва пътя на хауса към баровете, в които хората обичат да пийват след работа през седмицата и впоследствие създава лейбъла Sun Dae заедно с Lee Jones и DJ Dirty. Sun Dae, един от най-старите филаделфийски лейбъли, се е превърнал в задължителна спирка по пътя към кариерата за творци като Hector Romero, Andy Caldwell, JoJo Flores, както и за родените там величия като Джош Уинк (Josh Wink), Questlove от екипа на легендарните The Roots, King Britt и Rich Medina.
 
В началото на 2004 Aaron използва успеха на своята промоутърска кариера, за да създаде нова музикална компания  – Dae Recordings. За разлика от неговия, както той самият го нарича, соулфул фънк стил, Аaron продуцира хаус парчета с вплетен ъптемпо груув. "Трябва да са фънки", пояснява той. След като издава над 20 рилийза за имена като Derrick Carter, Onionz, Johnny Fiasco, Greenskeepers, Julius Papp, Manuel Tur, Miles Maeda и Schmoov!, Dae продължава да трупа стабилна подкрепа от хаус индустрията по целия свят и днес. През 2005 се мести в Чикаго. Продуцентската работа и участията в столицата на хауса извеждат Aaron и Dae Recordings в челните редици на музикалната сцена, която той дели с чикагски светила като Mark Farina, Derrick L. Carter, Glenn Underground, Mark Grant, Terry Hunter, Ron Carroll и Diz. В Маями на годишната Winter Music Conference, за две последователни години, Aaron успешно домакинства партито Floatin на луксозна яхта, приела повече от 300 гости в три отделни помещения за диджеи. Настоящите му партита на открито за Winter Music Conference и Detroit Еlectronic Music Festival - Аfternoon Delight, Do You Wanna Boogie и Now In Stereo са отличени в Топ 5 на списание Mixmag за дневни партита и се считат за едни от най-нетърпеливо очакваните събития за годината. От Lovebirds, Vincenzo, Крейзи Пи (Crazy P) до Marques Wyatt, Jamie Lewis и DJ Spinna, Aaron продължава да пълни програмата на своите събития с качествени изпълнители.

Вдъхновявайки се от класики като Masters At Work, Todd Terry и Joey Negro, Aaron обича да вплита и елементи на електронен соул. Парчета на Ron Basejam, Spirit Catcher, Hot Toddy и Lovebirds са чести присъствия в плейлистата му. Резултатът е дийп хаус бленда, белязана от диско, фънк и соул. "Сетовете ми на живо са приключение", казва Aaron и допълва: "Обичам да водя публиката на пътешествия през времето".

Още - на:

Social
www.facebook.com/aarondae

Music
www.inthemixradio.com
daerecordings.podomatic.com
www.soundcloud.com/razor-n-tape

Eдно друго име също заслужава специално внимание - George Quest (Change Оf Pace). Той ще застъпи зад пулта от 21.30 на 29 юни.
                
Роден във Варна, George Quest (Георги Елисеев), е закърмен от малък със сериозна доза музика в кръвта си. От момента, в който баща му купува първия грамофон за вкъщи, той остава очарован и запленен от емоцията, страстта и посланията, които му носят слушаните музикални творби. Това го кара да започне да колекционира всякакви видове музика и да ги изучава с педантичност от ранна възраст. Години след това, стъпвайки за първи път в прочуния клуб "Комикс" във Варна, Георги се прехласва по електронния звук и усеща как силата на клубното звучене успява да пренесе тялото и духа му в друго измерение. Осъзнава, че той иска да е човекът зад пулта – този, който комуникира с хората и ги прави единни и истински чрез музиката.

След гимназията, той решава да се премести в САЩ, където завършва успешно своето образование с бакалавърска и магистърска степен по Финанси и международен бизнес. Междувременно, той винаги диджейства за своите приятели по малки партита и се грижи за качеството на музикалното оформление. А скоро, през 2002, идва и първият му професионален гиг в местен клуб, където пуска предимно любимите си хип-хоп парчета за колежанската тълпа. В същото време, той не спира да развива любовта си към всички жанрове, които смята за качествени, и да се отдава на изтънчения си вкус към ейсид джаз, даунтемпо, фънк, соул, брейкбийт, хаус и дори техно.

Няколко години по-късно, след като усъвършенства своите умения зад пулта и продуцира множество високооценени диджейски миксове, George Quest се установява в Ню Йорк, където открива нови нива на вдъхновение и творческа сила сред обкръжението си. През 2006 заживява в квартала Бруклин, където много скоро започва да споделя пулта с Paul Digs – официален диджей на местния ъндърграунд лейбъл Bastard Jazz – и се впуска още по-дълбоко в разнообразието от електронни звуци, което лейбълът промоутира: даунтемпо, дъб, фънки брейкс и всичко помежду им. В същото време, той се потапя с пълна сила във вълната от ъндърграунд хаус със своето второ Аз – United Freakz.

George Quest е пускал е в някои от най-известните ъндърграунд клубове в Ню Йорк като Sullivan Room, Love, Bar 13, Water Taxi Beach, Cafe DeVille, Bembe, Vault, National Underground и други, подгрявайки на партита от най-големите - Derrick Carter, Mark Farina, Kevin Yost, DJ Spinna, Mr. V, Alix Alvarez, Onionz и т.н. Последната му колаборация го среща с неговия приятел AB Logic (1/2 от хаус дуото The Hoodfellas и съсобственик на хаус лейбълите Smoke City и Stranjjur), с когото стартират редица малки партита на територията на Манхатън, наречени Change Оf Pace.

Идеята за тях е проста – да презентират еклектична музика, която звучи свежо, различно и да носи вдъхновение на диджея и хората срещу него, като същевременно запазва формулата за "качество и емоционална истинност", по думите на самия Quest.

Още - на:
 
Social
http://www.facebook.com/georgi.eliseev

Misic
http://georgequest.podomatic.com