Софийското издание на най-големия български рок фестивал Hills Of Rock 2022 привлича като част от програмата си Hills Of Bass на HMSU, една от най-успешните фестивални концепции.

Селекцията от артисти е забележителна с последното участие в България на нидерландските титани  в комбинация с изключително актуалното име от световната сцена Chase & Status. През 2020 година Noisia шокира света на електронната музика с информацията, че слага край на своята кариера. 2022 г. в която те ще се сбогуват финално със своите фенове с едва няколко фестивални участия по света, а България и Hills Of Bass ще бъдат една от последните изяви в тяхната феноменална кариера. Към фестивалния афиш се включват и Chase & Status, с което нивото на програмата се повишава с още едно стъпало особено с оглед на новината, че Hills Of Rock Sofia Edition ще е сред първите места в света, където предстои да бъде представен ексклузивно чисто новият им албум. Това идва едва няколко месеца, след като Metallica издадоха ремикса им на "Wherever I May Roam", а неотдавна излезе и чисто новото им кинематографично видео към новия сингъл "When It Rains". Към две от най-популярните групи в историята на електронната култура се присъединяват и още световни топ брандове, свързани с нея. Фундаменталната концепция The World Оf Drum & Bass ще празнува 15 години от първото си събитие на родна територия. По този повод в София ще пристигнат някои от най-важните артисти в тази музика начело с гуруто на мелодичния звук LTJ Bukem, актуалният носител на престижната наградата за цялостен принос D&B Arena Hall Of Fame DJ SS, хитовият продуцент TC, олдскуул великанът CZA/ C4C и един от най-награждаваните майстори на скорострелните рими – MC Eksman. От Fest Team и HMSU споделят, че с включването на тези топ артисти към Hills Of Rock Sofia Edition, програмата на фестивала не е  финализирана и предстои да бъдат обявени още шоу кейсове на редица водещи световни лейбъли и международни топ артисти.

Българското участие е повече от солидно и обещава да представи родните артисти, които диктуват тенденциите в тази музика у нас през последното десетилетие начело с High Roll, L 33, Ogonek, Targy, Acidtrip и Faith. Както и при предишното издание на Hills Of Bass, ще продължи традицията на най-стария фестивал у нас – HMSU Open-Air Festival, събирайки за 22-ра поредна година всички фенове и професионалисти от региона.

Hills Of Bass ще се проведе на основната сцена веднага след хедлайнърите, като закупените вече билети за Hills Of Rock Sofia Edition 2022 са валидни и за нощната част.

За всички, желаещи да присъстват единствено на Hills Of Bass, са предвидени отделни билети, които са в продажба на https://ticketstation.bg/. 
20.30 ч., всички категории и цени за Hills Of Rock Sofia Edition и за Hills Of Bass може да намерите на https://ticketstation.bg