Струнният квартет Хипнотик обра овациите на публиката на площад "Севтополис" в Казанлък през уикенда.

Красавиците бяха поканени да се изявят на традиционния Фестивал на розата, традициите и изкуствата, част от който е и коронясването на Царица Роза. Титлата - 44-та по ред, отиде у абитуриентката Нели Славова.

Четирите дами завладяха домакините и гости с прекрасните си пиеси. Кандидатките за титлата "Царица на долината на розите" танцуваха под звуците на "Едерлези" и "Буба Мара", изпълнени от талантливите цигуларки, които се бяха превъплътили в рози с красивите тоалети от новата колекция на Quiz Bulgaria.
 
Момичетата от с радост се включиха и в нeколковекония ритуал Розобер, като набраха и се окичиха с прекрасната казанлъшка маслодайна роза. Една от цигулките  – Гери, сподели колко е горда със свойте родословни корени, тъй като нейната баба е родом от Казанлък. Гери разказа пред всички как традицията на маслодайната роза е съпътствала цялото й детство и винаги се е възхищавала на момичетата, пресъздаващи тривековния път на розата, открила с безпогрешен царски усет своята втора родина в Казанлък.  

Това е един от най-старите конкурси в България, тъй като първото му издание започва през 1967. Събитието се проведе под формата на грандиозен спектакъл, пресъздаващ приказката за Роза Дамасцена, напуснала преди повече от 340 години блажения град Дамаск и спряла завинаги в долината между Балкана и Средна гора.

Сказанието за лиричната, страстна и аристократична повелителка на цветята бе поднесено на многобройната публика от балета на Старозагорската опера и квартет Хипнотик.

Водещ на проявата бе актьорът Даниел Цочев, а официален патрон на конкурса - красивата казанлъчанка, "Мис България" 2011 Ваня Пенева, която лично връчи наградата на Нели СлавоваХипнотик на снимката).

Призьорките направиха нощно дефиле по улиците на града, съпроводени от факлоносци.