Бившият фронтмен на осемдесетарските легенди Франки Гоус Ту Холивуд (Frankie Goes To Hollywood) Холи Джонсън (Holly Johnson) бил изоставен от всички, след като обявил, че е болен от СПИН и единствено Саймън Кауъл му протегнал ръка.

През 1991 г. певецът разбра, че е болен от СПИН и започна да се готви за скорошната си – както той мислел тогава – смърт. Холи изкарал 5 години в състояние на депресия и отчаяние, докато осъзнае, че очевидно дните му на този свят не са към края си.

Не толкова болестта, колкото реакцията на доскорошните му колеги от шоу бизнеса обаче ужасила вокалиста и го накарала да се почувства на дъното на отчаянието си.

„Когато приключих с музикалния бизнес, се превърнах в пълен парий за няколко години. Беше много тежко и тъмно време за мен. Бях на смъртно легло и никой не знаеше дали ще оживея. Не получих никаква подкрепа от хората в музикалния бизнес, с останалите членове на групата не съм се и чувал”, споделя Холи Джонсън.

Единственият, на когото можел да разчита тогава, бил продуцентът Саймън Кауъл, който днес е световноизвестен като създател и жури на няколко от най-гледаните световни риалити ТВ шоута за таланти.

Саймън Кауъл беше един от малкото, които ме навестяваха в къщи да проверят дали съм добре”, спомня си екс-вокалът на Франки Гоус Ту Холивуд.

"Той знаеше, че хич не съм добре. Но въпреки това ми прати писмо, че иска да работи с мен. Затова аз му пратих демота на няколко нови песни. Той дойде и ме посъветва да направя албум с кавъри”, припомня си певецът.

В крайна сметка Холи Джонсън отказал предложението, но признава, че вечно ще бъде благодарен на Кауъл за жеста.

„Беше много любезно от страна на Саймън, но като певец и композитор аз предпочитам да изпълнявам собствените си песни вместо парчета като „Unchained Melody”, която знам, че той харесва. Саймън обаче беше единственият, който ми направи оферта в ония дни и до ден днешен аз съм му вечно благодарен за подкрепата”, завършва спомените си Холи