Столичният клуб Blender отново блесна със собствена светлина вчера.

След поредица от страхотни партита последните седмици, на които звездни гости бяха Sharam Jay, Phonique, The Magician и Claptone - все имена със свежи идеи за електронна музика в нейното дийп звучене, някак в реда на нещата си беше да видим и две интригуващи гостенки зад пулта.

Името им е Blond:ish. Дали е игра с името на знаменитата рок и ню уейв група на Деби ХариBlondie, оставам на вас да прецените... Факт е, че и сърцето от стъкло - американката Дебора "Heart Of Glass" Хари, и диджейките от Канада са изкусителноруси жени.

Blond:ish гостуваха у нас по покана на небезизвестната родна организация COMMA Group!

Анастасия и Вивиан, по-известни като Blond:ish, живеят в Лондон към днешна дата. В столицата на Острова някак набързо попадат в радиопредаването на Pete Tong, после с него се развихрят по разни световни фестивали, по други радиа и световни клубове. Че как няма да бъдат глътнати като топъл хляб, двете руси мацки с толкова умения зад пулта.

Blender сякаш бе реорганизиран специално за тях.

Партито мина страхотно. Двете застъпиха малко преди два часа след полунощ и директно прокараха плътния бас, с който са известни. Без излишни емоции и глупави физионимии, те създаваха впечатление на доста сериозни светлокоси дами, вглъбени в работата си зад пулта. В интерес на истината, гостуването на Blond:ish се различаваше доста от предишните гости в Blender. Не само за това, че бяха жени, но неочаквано за дами зад пулта, те пускаха и най–твърдия дийп хаус от всички дийпъри преди тях. Силен бас, почти липсващи вокали, а ако ги има, те бяха доста опростени,  дълги-дълги и дълбоки композиции. Част от гостите на клуба останаха изненадани от твърдостта на саунда и напуснаха по-рано от очакваното, но пък, за сметка на това, онези, на които им е липсвал този плътен звук, останаха до сутринта.
 
Канейки Blond:ish, и Blender и COMMA Group показаха характер. И въпреки това си мисля, че на този клуб му отива повече музиката да е по-лека, по-диско, по- фънки... Чрез този саунд популярният клуб напомня за легендарния Студио 54.
 
Да видиш Blond:ish на живо обаче точно когато те се намърдват в първите редици на електронния ьндърграунд, си е яко преживяване. Отново поздрави за острото око на COMMA Group при селекцията на артистите от електронната сцена.

Разбира се, очакваме още повече...