Prem Joshua (Прем Джошуа) ще изнесе концерт в Sofia Live Club от 22 часа на 27 октомври.

Изявата е страхотен шанс за онези, които пропуснаха да чуят и видят индийския гуру на световния фюжън през септември миналата година.

Легендарният ученик на прословутия Ошо пристига със своя група, за да представи знаковия си саунд, микс от индийски ритми, лаундж, музика комбинирана с фънки звучене и електронни луупове, а понякога и чист денс бийт.

Този път обаче Прем ще презентира нов материал. В края на изявата Стоян Янкулов-Стунджи и приятели се присъединяват към легендата, за да отведат посетителите в дебрите на красивата музика.

Мултиинструменталист и композитор, Прем Джошуа е считан за пионер в областта на световната фюжън музика - черпейки вдъхновение от древните музикални традиции на индийския континент, той остава непрекъснато в контакт с пулса на съвременната западна музикална сцена. Синтезът на индийската класическа, джаз, фънк, етно и транс музика е толкова майсторски, и същевременно така игриво смесен, по начин да засегне най-разнородни музикални вкусове.

За изключителното си тълкуване на музикалните традиции на Изтока, Прем Джошуа е особено почитан в Индия. Музиката му сякаш се докосва до "настроението на момента" и може да се чуе навсякъде - от Хималаите на север, до Делхи и Бомбай, а след това на юг до плажовете на Гоа и Керала. Най-големите индийски вестници като "Таймс" (на Индия) например, дори го възхваляват като "новия гуру на световната фюжън музика”.

Винаги страстен изпълнител, изпълнителят обикаля света с групата си в продължение на почти десет месеца всяка година, както у дома на сцените на Бомбай и Дубай, така и в клубовете на Ню Йорк и Париж.

Той споделя сцената с международно признати музиканти от Изтока и Запада, в Индия, Близкия Изток, Югоизточна Азия, САЩ, Япония, Израел и в цяла Европа за последните 15 години.

Билети: предварителна продажба – 20 лева, на място в деня на концерта – 25 лева.