Ищар Алабина (Ishtar Alabina) ще пристигне в България за два дни през април - за радост на многобройните си фенове, които очакват с нетърпение концертите й във Варна (3 юни, Летен театър), София ( 5 юни, зала 1 на НДК) и в пловдивския Античен театър на 6 юни.

Световноизвестната етно изпълнителка още преди месец обеща, че въпреки натоварения си график, ще намери повече време да се срещне с българските фенове и медии преди същинските си участия у нас.

На тях тя трябва да обсъди с организаторите от Арт БГ и някои технически подробности около изявите. Точните дати за пристигането на шармантната вокалистка все още се уточняват. По всяка вероятност тя ще пристигне в началото на април.

Както вече стана ясно, Ищар, оглавила върховете на най-значимите световни класации с хитове като "Last Kiss", "Habibi Sawah", "Horchat Hai Caliptus", ще дойде у нас с голям антураж – бенд от 12 музиканти, бекинг вокали и балет. Очаква се освен подбран репертоар от най-популярните си песни, тя да представи и няколко нови парчета.

Името на Ищар Алабина нашумя като солова изпълнителка през 2000, когато синглите "Last Kiss" и "C’est La Vie", включени в дебютния й солов албум "The Voice Of Alabina" оглавиха върховете на всички европейски класации. Мнозина си спомнят, че преди да започне индивидуална кариера, тя бе вокалистка на едноименната етно формация Алабина, задължително звучаща в плейлиста на всяка уважаваща себе си дискотека в края на 90-е.

Билети за концертите на Ищар могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim, включително магазини "Германос", "Пикадили", "Офис 1", бензиностанции OMV и други. В трите града работят и локални каси, които предлагат пропуски за трите събития както следва:

Варна - Дворец на културата и спорта;

СофияБилетен център, НДК;

Пловдив – мол "Галерия Пловдив" (в книжарницата).