В Мрежата от уикенда е новото българско издание за култура, политика и лайфстайл - "ИСКАМ".

Това е (с)писание на модерния млад градски човек. Съвместен проект на малък, но готин екип, мъдро наставляван от Ясен Атанасов - писател и журналист, който понастоящем се подвизава в списание "Паралели", и от Ангел Игов (главен редактор на проекта).

"ИСКАМ" е на www.iskammagazine.com

"ИСКАМ" е уникална по същността си медиа, каквато в България липсва. Имаме чисто информационни медии, които не отделят достатъчно място на културата и изкуствата, а когато го правят, подходът им е схематичен (например – рекламни ревюта, вместо сериозна критическа позиция) и тотално неинтересен за младите хора. Точно това целим да променим – да обединим информационния и оперативния критически подход, като това стане на свеж и разбираем за младите език. "ИСКАМ" е уникално и с това, че за всяко важно културно събитие ще представя две различни гледни точки: „за” и „против”, като дaва възможност за по-добра ориентация на младия човек", поясни за "MySound.bg" Ясен Атанасов, известен и от "Пет по Рихтер", предаването за култура по TV 7, което вървя славно до началото на 2010.

Освен новини и критика в областта на литературата, музиката, изобразителното изкуство, киното, театъра, архитектурата, другите сценични изкуства и културата изобщо, екипът на "ИСКАМ" обещава да предлага и широк спектър от информация, необходима на модерния млад градски човек: от образование, кариера, пътешествия, дом, екология, здраве и красота, домашни любимци, психология и секс, до подробен календар на всички събития, които се случват в столицата ни.

Друга характерна особеност на електронното издание е, че негови автори ще бъдат едни от най-известните български писатели, журналисти и критици (като Георги Господинов, Силвия Чолева, Георги Тенев, Ивайло Кицов, Стефан Иванов, Андроника Мартонова, Асен Терзиев, Димитър Атанасов), както и студенти от различни софийски висши учебни заведения.

"Модерният млад градски човек е Консуматорът. Доходите му са различни, но обединяващият принцип е този, че той ще направи и невъзможното, за да притежава онова, което иска", обоснова генералната директива Ангел Игов, който също бе сред главните действащи лица в "Пет по Рихтер".

Целта на "ИСКАМ" е да възпита вкуса именно на този консуматор и да го насочи към истинските стойности в живота.

Изданието предлага прелюбопитен "прочит" на фестивала "Sofia Rocks Powered By Sonisphere", който се проведе на Националния стадио "Васил Левски" преди месец.

R.I.P. на удивителния джазмен Румен Тосков-Рупето!