Били Айдъл (Billy Idol) се готви да се завърне на музикалната сцена с първия си албум от 8 години и с книга, в която описва своя път към върховете на славата.

Изпълнителят на хита "White Wedding" разкри, че е започнал да работи над нов материал, включващ негови композиции. Проектът се очаква следващата година. Това ще е първият му звукозапис от издадения през 2005 "Devil's Playground".

"Записвам нови песни за албум, който трябва да е готов тази есен", заяви Айдъл пред сайта на "Билборд". "Нещата са едновременно лесни и трудни, както се е случвало и преди. Все още намирам тази работа за вълнуваща", не крие легендарният музикант.

От няколко години той работи над автобиографична книга и се надява скоро да я завърши, за да може тя да се появи на пазара заедно с албума през 2014.

"Приключил съм работата над три четвърти от книгата", поясни рокаджията. "В момента се извършват някои редакторски корекции. Става въпрос за нещо като мемоари, а това само по себе е забавно, защото не си спомням абсолютно нищо", пошегува се той.