Топкитаристът на ФСБ  Иван Лечев ще репортерства за "Нова Телевизия" в централната новинарска емисия - "Календар".

Самотен ли е българинът и дали кариерата измества социалния ни живот. Довечера Иван Лечев ще потърси мнение и съвет от психолог, ще разпита и хората от улицата.

Сряда, 2 юни

Пишат ли писма и четат ли книги днешните ученици и измести ли Интернет писменото слово – интервю с учител по български език и литература, който е и поет, анкета с деца

Четвъртък, 3 юни

За рециклирането на боклуци и вдъхването на нов живот на стари непотребни предмети.

Петък, 4 юни

Как изглеждат парковете в София, какво може да се промени и какво не трябва да се променя в тях. Как един фестивал ще намери своето място в парка и след това ще остане чист, и дори ще се опита да ангажира феновете за "зелена кауза".

Рубриката "Звезден репортер" е част от новинарската емисия "Календар" и се излъчва през делничните дни. В нея всяка седмица известни хора влизат в ролята на репортери и търсят цялата истина за зрителите на "Нова Телевизия".

Първата българска звезда, приела предизвикателството да се включи в новия формат и да разработи три различни репортажа, е Миро. След него се изявиха Татяна Дончева, Надежда Михайлова, актьори от сериала "Забранена любов", Калин Вельов, Нина Николина, Юлия Юревич, Алисия, Жасмина от "Сделка или не"...

Николай Василев е първият действащ министър, който стана звезден репортер от 20 до 24 април 2009.