Както MySound.bg вече огласи, това лято слушателите на БГ Радио избират 100-те най-любими български песни за пътуване – най-съществената съставка за перфектната лятна почивка заедно с добрата компания и качественото гориво за двигателя на автомобила. 
В най-горещия и ваканционен месец, в който традиционно всички са на път за морската или планинската си почивка, БГ Радио и Shell подредиха Топ 100 на най-любимите български песни на слушателите за пътуване. А класацията ще прозвучи за първи път и в целия си блясък на живо от търговски комплекс Shell Изток в София този петък – 1 септември между 13.00 ч. и 20.00 ч. Седем часа само българска музика – перфектният саундтрак за лятното ви пътуване – ще прозвучи на живо в специалното издание на класацията с водещ Наско Стоянов от медията. Сред гостите в нетрадиционното студио, които ще станат част от първото по рода си излъчване на цяла класация на живо, ще са току-що взелата шофьорска книжка Прея, Вензи, Михаела Маринова, Звезди от Ахат, Димо от PIF, Лора Караджова, Свилен от Остава, Маргарита Хранова, Пепи Писарски от Атлас, Краси от Акага, Дичо, Рут и още много изпълнители и приятели на радиото, което пуска само българска музика. 
Освен това БГ Радио ще осигури дълъг живот на класацията си като я качи в специален онлайн канал с "Най-добрите български песни за пътуване", който ще е активен до 8 октомври. Всеки ден трима от общо 5 000-те гласували за любимите си песни за пътуване на www.bgradio.bg, дали верен отговор на седмичния въпрос на Shell, печелиха ваучери на стойност 25 лв. за гориво от Shell, припомнят от медията.