Погребението на Димитър Екимов ще е в сряда от 11.30 ч. в обредния дом на Централни гробища, София, научи "MySound.bg".

Както вече информирахме, фронтменът на Сленг загина трагично на магистрала "Хемус" над софийското село Яна вчера.

Той е карал мотора си с 250 км/ч преди да катастрофира смъртно.

Вокалистът изпуснал управлението на возилото и не успял да вземе завоя. Дясната част на машината се забила в предпазната мантинела. Дими изхвърчал с отрязан от нея крак, летейки около 30 метра. После паднал в 15-метрова пропаст край пътя.

Там ударил главата си в камък и издъхнал на място.

Изпробване качествата на 1000-кубиковото "Suzuki" е причината за инцидента.

Според една версия Дими е бил сам, според други - с него на аутобана е имало още двама мотористи, които обаче не спрели.

В същия ден вечерта той и съпругата му Ива Екимова предвиждали парти послучай рождения ден на дъщеря им - Дари.

"Да, всички пеят за любов... Че какво други ни остава? Това е най-хубавото нещо. Без любов човек е свършен, животът спира", каза приживе Дими за сп. РИТЪМ.

И продължи в рубриката "Лично":

"Моето ХОБИ е животът! МУЗИКАТА е мойто сърце! МЕДИЦИНАТА е моето его – едно интелектуално предизвикателство, едно велико изкуство – изпитвам скрит страх, че не мога да му се отдам напълно (поне засега)... СПОРТЪТ е мойто удоволствие... ПЛАНИНАТА И МОРЕТО – две природни стихии, които не могат да бъдат описани, не могат да бъдат разказани, нито само чути или видени... Те могат да бъдат изживени, изплакани и никога забравени! ДОБРИТЕ ХОРА – възхищавам се и изпитвам някаква особена почит към тях, дори да не ги познавам – някак си имат особен ореол – като че наистина светят! Всеки ден се опитвам да бъда по-добър, но често нямам сили и време... Май като съм лош по-добре си организирам времето! НЕ СЪМ МЕГАЛОМАН – изкачвам стълбичката на живота стъпало по стъпало, без да прескачам нито едно от тях. Често стоя на едно стъпало дълго, понякога се връщам надолу, но после пак тръгвам..."

Последното увлечение на вокалиста бе модата.

Неотдавна той стана рекламно лице на българската марка за мъжка линия "Франт".