Пианистът Боби Вълчев, съвместно с Кирил Петров (барабани) и Димитър Карамфилов (контртабас) ще представи своя проект – авторски смуут джаз композиции и поп хитове, направени в нови джаз аранжименти.

Концертът е в Sofia Live Club утре, 11 май.

Боби Вълчев е завършил музикалната консерватория, като след това е продължил своето образование в Guild School Of Music в Лондон. Cвири с различни формации както на сцените на повечето джаз фестивали в България, така и в най–известните столични джаз клубове от 1998. Талантът на пианиста не остава незабелязан и за световната музикална сцена - участва в различни проекти в Австрия, Германия, Великобритания, Франция, Италия, Полша. От 2002 до 2005 е постоянен участник в майсторските класове по импровизация на Милчо Левиев, а през 2006 става и асистент-професор на маестрото в майсторския му клас.

Боби Вълчев е музикален директор, композитор, аранжор и пианист, канен от Клод Джей Уудс-джуниър (Claude J.Woods (Jr.) от Ърт, Уинд енд Файър (Еarth, Wind and Fire), Камелия Тодорова, Галя, Деси Тенекеджиева. Изявявал се с Орлин Павлов, Васил Петров, Миро, София, Веселин ВеселиновЕко, Михаил Йосифов, Весела Нейнски. Боби Вълчев участва заедно в проекти и с Бен Крос, бил е на една сцена с легендарните Маркъс Милър и  Били Кобъм, които имахме възможността да видим на нашата сцена през 2009 година.

Вълчев работи, записва и преподава в Лондон от началото на 2009.