"Средиземноморските авангардисти" AVA Trio (Италия/Турция/Нидерландия), чието българско минитурне започна в Студентския дом с акустичен концерт, организиран от "Аларма Пънк Джаз", ще свирят още веднъж за софийската публика - на 2 август (петък) в бар "Сингълс" (НДК, вход А4), на връщане от Варна и Русе.

С този петъчен концерт, чието начало е в 21.00 ч., "Аларма Пънк Джаз" закрива летния си сезон и започва да се готви за есента. Входът е свободен с препоръчително дарение в специалната кутия на място или с билет-дарение в EpayGo ТУК: https://epaygo.bg/3927332787 или на каса на EasyPay.

AVA Trio– поименно Джузепе Доронцо (баритон сакс, иранска гайда, зурна и всякакви други духови инструменти), Есат Екинджиолу (контрабас) и Пино Базиле (традиционни ударни инструменти, включително тъпан) – са трима виртуози, чиито пътища се пресичат в Нидерландия, но общото не е само легендарната Грьонингенска консерватория и уклонът към по-неконвенционалните форми в джаза и съвременната импровизирана музика, а и тяхната специфична южняшка чувствителност, която още с първите записи и концерти задава направлението им "Средиземноморски авангард".

Повече информация:

https://www.facebook.com/alarmafest
https://www.facebook.com/avatriomusic

YоuTube:

https://www.youtube.com/watch?v=gv7-WOQ1sKI
https://www.youtube.com/watch?v=yZUDrtpyvls
https://www.youtube.com/watch?v=PdbU-qKwoGk

Снимка: Jethro Bijleveld