Събитието "Reggaelight Your Mind" има и своя звезден хедлайнър в лицето на Уориър Кинг (Warrior King).

Както вече известихме, петият рожден ден на "Zionlionz Soundsystem" е в столичния парти център "4 км".

Вокалистът от Ямайка е сред най-ярките звезди във вселената на ямайския саунд през последното десетилетие. След шеметния си дебют през 2001 той без съмнение доказа, че е не само вълнуващ нов глас, но и водещ roots & culture (т.е. съзнателно изпълняващ просветителска роля) изпълнител.

Наистина стана добра тенденция през последните години да чуваме и виждаме на живо музиканти от световна величина, които по правило преди това подминаваха страната ни. Тази тенденция обаче все още не важи за големите в реге музиката. Именно затова гостуването на Уориър Кинг е толкова важно събитие за любителите на реге вибрацията, както и за любителите на добрата музика въобще.

Във време, когато негативността, оръжието и бруталните текстове доминират на ямайската сцена, появата на артист като него действително може да се сравни с поемане на глътка чист въздух.

“Моята музика е създадена, за да възвиси човешкото сърце, ум и душа по един позитивен начин” споделя същността на мисията си певецът.

"Reggaelight Your Mind" ще обедини музиканти и диджеи от три нации – заедно с Уориър Кинг в залите на парти центъра ще излязат още Раз Протектър от Ямайка, диджеите от италианската формация Кая Саунд, както и самите Зайънлайънз Саундсистъм: Брумбарас, Денсинг Лайън, Грууви, Феникс и др.

Изглежда това ще е поредната незабравима реге нощ, в която своя музикален принос ще дадат както утвърдени български артисти като Сен и Джами Ют, Дафт Дъб и DJ Джеймс Бонг, така и млади реге таланти като Янго и Башмент.

Фиестата започва от 22 часа срещу вход от 16 лева.