Моментът на истината за участниците в "България търси талант" предстои от 21 часа довечера.

Общо 131 души ще получат своите оценки от журито, след което ще стане ясно кои от талантите ще продължат в полуфиналите на шоуто.

Зрителите ще видят как Магърдич Халваджиян, Любен Дилов-син и Хилда Казасян ще влязат в спор за това кои 50 трябва да продължат. Участниците ще бъдат разделени на групи, като в различните категории от изпълнения ще бъдат допуснати по няколко участника или групи. Някои от талантите, видимо разгневени от оценките на журито, ще дадат своите коментари за отсъжданията на тримата.

Ще стане ясно и каква ще бъде шоу съдбата на колоритни участници като малката Елисавета, двойникът на Роналдиньо, авторката на хита „Вино червено”, пианистът гений и всички таланти, които от началото на март демонстрираха различни умения пред цяла България.   

Във вторник част от талантите ще влязат в директни битки помежду си, за да решат спора за местата, даващи право за борба за зрителския вот. На сецната на шоуто едни срещу други ще се изправят някои от най-атрактивните денс формации, жонгльори с топки, певци и бийтбоксъри. Битките ще предизвикат разриви между фенове и идоли и между ученици и учители.

Специални гости в журито ще бъдат гурото в хореографията Ерик Лалта, спортният репортер Петър Бакърджиев, както и най-успешният български бийтбоксър - Ред Уан (Red One).  

Във вторник вечер ще станат ясни имената на всички, които ще се борят за зрителския вот в следващия етап на шоуто.