Песента "Happy Еnd" на Ясен Зердев ("Мюзик Айдъл" 2) и групата му HD вече има ремикс.

След като вторият сингъл на момчетата се нареди на първа позиция в класацията "Ескалатор" на БНР, като естествен ход на събитията HD ремиксираха изпълнението.

Проектът е създаден в началото на 2008. Амбициите на момчетата са да се наредят сред най-добрите образци на българската музика, за което не се пестят сили и вдъхновение. Първият продукт е налице скоро след раждането на HD. Песента е “Някой друг” – с пълното авторство на групата, видеоклипът е режисиран от Васил Стефанов, който бе награден от „БГ радио” с приз за най – добър видеоклип на годишните музикални награди на медията, и с участието на носителката на „Аскеер” 2009 за главна женска роля – Ирмена Чичикова. Песента се нареди на трето място в класацията на БНРЕскалатор”, на девето място в класацията „Нашите 20” на "БГ радио". Кадрите бяха посетени цели 26 000 пъти в VBox7.com. Според медиите това беше много успешен дебют на Ясен Зердев и HD.

Не след дълго групата заяви стабилно присъствие с появата на втория си сингъл „Happy Еnd”. Клипът - дело на режисьора Атанас Христосков, представлява новаторски поглед върху сивото всекидневие, чрез 3D изрезкова анимация, представяща град в руини и боклуци. Посланието на клипа засяга темата за чистотатa и опазването на околната среда. Песента достигна първо място в класацията „Ескалатор” на БНР и тринадесето място в класацията „Нашите 20” на "БГ радио".

Ясен Зердев – певецът на HD

“Един от най-успешните продукти на "Мюзик Айдъл” 2 (в-к “Стандарт”).

След участието си в риалитито, паралелно с работата в групата, Ясен е канен и участва като вокал в реалити продукциите "Dancing Stars" и "Мюзик Айдъл" 3 – още едно доказателство за качествата му. Към днешна дата той работи като певец в нашумялото шоу на Иван и Андрей. Въпреки участията си в подобни формати, любима си остава работата му с HD, защото – както казва в интервю пред "BTV" – “Музикантската ми мечта беше да имам група”. Фактът, че Ясен е част от група, се отбелязва като прецедент – “Първият финалист от "Мюзик Айдъл", който направи своя собствена група” ("Дарик радио"). Ясен е възпитаник на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров”, специалност “поп и джаз пеене“.                                                  

Теодор Янков – барабани

Теодор е локомотивът на HD в буквален и преносен смисъл. Създател на групите Ауейк (Awake) и HD. Учавства като студиен музикант в множество проекти. Заедно с Венко Поромански (барабанист на група Те) през 2007 година осъществяват първото по рода си турне в България – открити уроци по ударни инструменти, и като естествен резултат – през 2008, на DVD носител издават първите в България видео - уроци по барабани – “Барабаните технически и музикално естетически аспекти”. Теодор е възпитаник на “ТУ“, специалност: “звукостудийни технологии и продуцентство в музиката“, и на “НБУ“, специалностите: “поп ударни инструменти“ и „продуцентство и управление”.

Емилиян Петков – пиано

Емо е учавствал в няколко формации преди HD. Сред тях са Мастило (през най-успешния им период), група Алфа (певицата Роберта), бенда на маестро Вили Казасян, група Декор, група Турбо и др. Той е отговорен за звука на мастера в музиката на HD. Емилиян също е възпитаник на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", специалност "музикална педагогика” (теорeтичен факултет).

Атанас Копчев – китари

Наско е един от основателите на джаз-рок формацията Бади бенд. Известно време работи като музикант в Западна Европа. След завръщането си с радост се отзовава на поканата за присъединяване към създаващата се HD. Той е възпитаник на “УНСС“, специалност “икономика и управление на масмедиите“.

При толкова участия в други групи и проекти, Ясен, Теодор, Емо и Наско най-после попадат на групата, за която всеки от тях е мечтал – HD! Бендът  обикаля музикалните клубове и свири кавъри и собствена музика. Постепенно авторските песни заместват кавърите. Всичко това се случва с много желание, много отговорност, труд и усилия, за да се поднесе на българската публика това, което винаги е желала – качествена музика, създадена и изпълнена от българи. Целта на момчетата от HD е да представят чрез изразните средства на музикалното творчество различни проблематики в заобикалящата ни среда, т.е. авторството на групата е изцяло социално насочено и обвързано с борбата срещу глобални проблеми от различно естество. Например, опазването на околната среда, борбата с корупцията, борбата за правилен и точен подбор на кадри, при извършването на специализирани дейности, както и поддържането на професионално ниво.

Борбата срещу малодушието, липсата на образование и ценности, безотговорното отношение към личността всъщност представлява в основата си каузата на HD.

Една от основните посоки, в които развива авторството си HD, е медийното представяне на творчеството си по по-различен начин от общоприетото, а именно като набляга на важните параметри при правенето на музика, като избягването на прозодии, предаването по правилен начин на връзката между текст и музика (съответствие между темата в текста и композицията).