След изключително труден подбор измежду стотици кандидатури от цяла Югоизточна Европа, международно жури селектира 11 финалисти за наградите SoAlive Music Video Awards, а именно:

1. Astrid & The Scandals - "Release Me"
2. EGO -  "Butterfly Effect"
3. flygood - "Жив късмет"
4. Flying Nomads - "Redwall"
5. Lelee - "Rane
6. Musspell - "Holding"
7. Ody icons - "Sóse"
8. PREMIN - "The Awakening"
9. Woomb - "Last Rays
10. Agona Shporta - "Hape Portën Moj Evropë"
11. Alone Аt Parties -  "Oranges & Apples"

Победителят ще бъде обявен на официалната церемония по връчването на наградите на 3 октомври. Събитието отличава изключителните постижения в създаването на музикални видеоклипове от балканския регион и е част от музикалната конференция SoAlive 2024 (SAMC), която ще се състои в София от 2 до 4 октомври. Очакват се над 400 международни делегати.

Победителят ще получи грант в размер на 10 000 евро за създаване на нов музикален видеоклип с подкрепата на Magic Shop. Той ще бъде предоставен под формата на наем на оборудване. Това включва всякакъв вид оборудване, необходимо за създаването на музикален видеоклип - камери, осветление и други. Периодът на наемане ще покрие два пълни снимачни дни. Наградата има за цел да подпомогне създаването на висококачествен музикален клип с професионалното ръководство и съдействие на Magic Shop Bulgaria. Видеото трябва да бъде заснето в България.

Трудната задача да селектира 11-те финалисти във SoAlive Music Video Awards се падна на петима изключителни професионалисти в музикалната и филмова индустрия, а именно:

●  Ruud Berends – Собственик на Networking Music International AB, съосновател и ръководител на програмата на IFF в Лондон и европейски представител на Canadian Music Week.
●  Alexander Stanishev – Признат оператор, известен с работата си по игрални филми, телевизионни сериали и музикални клипове.
David Fricke – Известен музикален журналист с над 40-годишен опит в списание Rolling Stone.
Kevin Cole – Главен директор по съдържанието на радио KEXP, ключова фигура в издигането на радиостанцията до световно признание.
Julian Kostov – Български актьор и продуцент, известен с ролите си в сериалите "Shadow Аnd Bone" на Netflix и "Temple" на Sky TV.

SoAlive Music Festival ни дава възможност да чуем на живо над 30 групи и изпълнители от България и Балканите в рамките на музикалната конференция SoAlive. Музикантите ще представят своето творчество на живо освен пред широката публика, но и пред ключови фигури от музикалната индустрия. Тридневният празник за любителите на хубавата музика включва концерти от разнообразни групи и изпълнители със стилови профили от целия балкански регион. Част от дългия списък са легендарния женски фолклорен хор Мистерията на Българските гласове, Vicktoria (Виктория Георгиева), Иво Димчев, hug or handshake, Heptagram, Arika Adams, Kottarashky & The Preachers, Woomb, Pe4enkata, Freekind, Nasip Kısmet, Katerina Papadopoulou & Aegean Arc, La Fazani, Rouzi & Jovam и много други.

Серията от концерти е с вход свободен за всички желаещи да чуят специалната селекция на артисти от България, Северна Македония, Сърбия, Хърватия,Румъния, Гърция, Албания и Турция. Пълният график на изпълненията, включително местата и часовете - на: https://www.soalivemusicconference.com.

Музикалната конференция SoAlive 2024 се организира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, "Музикаутор", Столична община, LiveEMX и АНМИП-БГ.