Вокалистът на Гравити Ко. (Gravity Co.) Явор Захариев е починал вследствие на побой, в кръвта му не е имало наркотици.

Това обяви сестра му Рая Крумова във Фейсбук. Тя се обърна към всички, които приписаха неговата смърт на дрогата. "На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило "по непотвърдени данни". По изключително и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си. Абсолютно никакви. Явор е бил бит...пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа. Това е истината за Явор и за неговата смърт", категорична е Рая. "Просто ни се иска да се обърнем до всички и да изкажем най -дълбоките ни благодарности към другото семейство на Явор и това семейството са неговите приятели. Благодарим ви приятели от цялото ни сърце и душа за силните и искренни прегръдки, за милите думи и за споделените спомени с Явор", допълва тя. "Всеки един от нас и от вас живее с пороци, признати или не. Той имаше огромната смелост да ги извади, да ги покаже и да се бори с тях. Но това не е причината за неговата смърт. Причината е друга...И много по-болезнена. Сигурни сме, че на Господ Бог му трябват много ангели, за да се бори срещу демоните на този свят и затова си го взе. Обичаме те и ще те обичаме винаги от дъното на цялото ни сърце и цялата ни душа", завършва своя пост Крумова.
"Същинска трагедия, в шок сме...[Явор] нямаше нито един зъб в устата си", обясни пред MySound.bg Румяна, съкрушената леля на покойния. Именно тя го открива в безпомощно състояние със счупен нос на тавана му в столичния квартал "Лозенец" по обед на 3 април, преди да бъде настанен в реанимацията на "Пирогов", където и издъхна без да дойде в съзнание.

Близки и приятели изпратиха вокалиста в последния му път вчера в храм "Свети Седмочисленици" - там, където бе и опелото на колегата му по сцена Андрония Попова-Рони, пяла с Явор в най-ранните и късните формирования на групата Воуганг Ин Трафик (Vougang In Traffic).

Явор Захариев трябваше да навърши 39 години на 22 април.

Светлина по пътя на чистата му душа!