Екипът на “Сцена Академия” подготвя поредния интересен и единствен по рода си проект.

Той има амбициозната цел да качи едновременно на една сцена най-добрите и утвърдени изпълнители, които по групи инструменти ще водят „аранжирани музикални двубои”. Събитието е на 15 февруари с начален час 19:00 часа в залата на “Сцена Академия” на ул. “Оборище” № 17 и ще се осъществи с любезната подкрепа на фондация “Америка за България”.

Проектът носи името “Музикално дерби "А" клас” и ще представи музикално “състезание” между най-добрите изпълнители в различни области.

В първото издание на “Музикално дерби "А" клас” участие ще вземат двама от най-признатите съвременни български пианисти - невероятните Живко Петров и Ангел Заберски. Те ще излязат един срещу друг, за да ни представят една красива битка, изпълнена с музика.

Билети: на касите на “Сцена Академия”, зала “България” и онлайн на www.tickets-bg.com

Живко Петров е класически пианист по образование, но от дълго време се занимава с джаз. Свири из цяла Европа включително и в известната зала "Ройъл Албърт Хол" (Лондон) на една сцена със Сара Брайтмън, Зукеро, Омар Фарук и популярния български цигулар Васко Василев.

Ангел Заберски-син е роден на 17 октомври 1969 в София. Завършва СМУ "Любомир Пипков" и Музикалната академия "Панчо Владигеров".

Работи като пианист не само у нас, но и в Германия, Гърция и Швеция. Преподавател е по импровизация в Нов български университет от 1996.