Музикантите от JP3 ще изнесат концерт в Sofia Live Club от 21 ч. довечера.

Наред с композициите, които ги изстреляха в звездна орбита като съвместен проект, джазмените ще представят и чисто нови пиеси.

"Те са част от следващия ни албум", съобщи за MySound.bg маестро Живко Петров.

"Който чака - дочаква, новият диск се задава зад завоя", допълни той с присъщото си чувство за хумор по повод проекта "Poison".

Единствено технически гаф в студиото в Пловдив, "където се пече тавата", осуетил появата на албума досега.

"Чак сакатлък не е станал, но е неприятно. Може и да е за добро, тъй като имахме време да преслушаме още веднъж материала", изкоментира корифеят на пианото.

Трима известни джазмени стоят зад кодовота название JP3.

Живко Петров е класически пианист по образование, но от дълго време се занимава с джаз. Свири из цяла Европа включително и в известната зала "Ройъл Албърт Хол" (Лондон) на една сцена със Сара Брайтмън, Дзукеро, Омар Фарук и популярния български цигулар Васко Василев.

Веселин Веселинов-Еко започва кариерата си като басист в популярната българска блус формация на Васко Кръпката - Подуене Блус бенд. След този период той се отдава на джаза, работейки с музиканти като Симеон Щерев, Милчо Левиев, Теодосий Спасов и Иво Папазов. Негово дело е и саундтракът на снимания в България филм "Черната далия" на Брайън де Палма. Еко е сред главните действащи лица в проекта Тан Гоу-Гоу (TanGo -Go).

Димитър Семов е сред най-търсените студийни и лайф барабанисти у нас, което могат да потвърдят Лили Иванова, Васил Петров, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Орлин Павлов и Уикеда.

Освен това той се занимава и с продуциране на музика.