Традициите не са това, което бяха!

July Morning може да е хипарски празник, с който първоначално нудисти са отбелязвали изгрева на слънцето на 1 юли като начало на сезона.

Но това е било през 70-е. Постепенно купонът става рокаджийски, а в последните 10-20 години – и всенароден.

Няма начин обаче да го отпразнуваш на морския бряг, ако през деня си вързан в офиса в София. А кроткият пиянски запой вкъщи си остава повече тъжно и носталгично събитие за малка група избрани приятели, с които и без това сте готови да отбележите каквото и да е, стига само да има достатъчно течност с подходящ градус.

Но тази година има алтернатива.

За пръв път столичният клуб "Фейт" (улица "Цар Самуил" 50) организира масово посрещане на празника в София - събира почитателите на хипарската култура и рок музиката от 70-е и 60-е с голямо тематично парти на 30 юни срещу 1 юли.

Облечете чарлстоните, дългите поли и цветните дрехи, сложете венчета от маргаритки или се закичете с универсалния хипарски символ и елате да посрещнем слънцето заедно с уникално ретро парти, приканиха от управата на заведението.

Гост диджеят Ники Русиновски (DJ Supermax) е приготвил не само задължителните Юрая Хийп и останалите големи 70-тарски хитове на Лед Цепелин, Дийп Пърпъл, Рейнбоу с Рони Джеймс Дио, Канзас, Доорс, Джудас Прийст, AC/DC, Боб Марли (Bob Marley), Карлос Сантана (Carlos Santana), но и селекция от 60-тарски химни – от Битълс и Ролинг Стоунс до Мамас Енд Дъ Папас, Джими Хендрикс (Jimi Hendrix), Джо Кокър (Joe Cocker). Няма да бъде подмината и останалата ретро музика от 70-е, както и по-новите класики в същия стил.

Мир, любов и алкохол ще има в достатъчни количества, така че ако чувствате отвътре: "All You Need Is Love", това е вашата вечер и вашето място, обясниха организаторите.   

Входът е безплатен за спазилите дрес кода "Хипи". За останалите цената е 2 лв.

Начало - 22.00 часа.

За резервации – тел. 0878787158

Още - на:

www.facebook.com/pages/club-Faith/117785815180.