Менторите на X Factor - Мария Илиева, Поли Генова и Мага, ще застанат за първи път от другата страна на съдийската катедра и ще се качат на сцената, за да изпълнят общи парчета заедно с участниците от своите групи.

Това ще се случи в ефира на "Нова телевизия" от 20.00 ч. идния вторник, когато зрителите ще разберат кой ще пее заедно с Рафи, Богомил и Jeason Brad Lewis на мястото на Васко Василев.

Тази седмица любовта ще бъде господарка на сцената в музикалната надпревара. Седемте финалисти ще изпълнят едни от най-красивите любовни песни на всички времена. Ще прозвучат хитове на Колби Кайлат, Принс, Шънейд О‘Конър, Маруун Файв, Биг Маунтин, Руши Видинлиев и други.

За последен път известен български музикант ще седне на стола на Васко Василев, за да бъде ментор на неговата група - момчетата (на снимката). Бившият вокалист на група Те Любо Киров, ще предаде своя опит на изгряващите млади таланти и ще оцени изпълненията на останалите финалисти. Интересен факт е, че, въпреки отсъствието на виртуозния цигулар, досега от отбора му не отпадна  никой. Дори и от разстояние, Васко Василев дава съвети и подкрепя своите финалисти.

Ще видим и какъв подарък беше скрит в кутията, която Богомил получи от Део на сцената на за рождения си ден. Изненадата е от футболиста Ники Михайлов, който изяви желание да продуцира младия талант, след като Богомил впечатли всички с изпълнението си на прослушванията.

В седмия концерт ще станат ясни и фаворитите, както и най-голямата конкуренция за всеки от финалистите.