Йълдъз Ибрахимова отново ще гостува на Банско джаз феста.

Звездата на две държави ще открие юбилейното ХХ-то издание на фиестата с концерт в балната зала на "Гранд хотел Банско" от 20.30 ч. на 4 август.

Примата с необикновен гласов диапазон и забележителна вокална техника, която е на сцената повече от 30 години, ще се изяви с Биг бенд Благоевград и солисти под диригентската палка на Борис Янев в нощта преди официалното откриване на фестивала. Както MySound.bg нееднократно писа, той ще се състои от 5 до 12 август.

Биг бенд Благоевград е създаден от Борис Янев към Община Благоевград през 1993. Богатият му репертоар включва най-известните суинг, блус, поп, рок, фънк и латино пиеси.  

За разлика от останалите събития в афиша на проявата, които са с вход свободен, концертът на Йълдъз е с билети. Те ще се продават на рецепцията в хотела. (За резервации: 0700 12 120). Цена - 20 лв.

Огромната популярност, която Банско Джаз фест придоби през годините сред музиканти, специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в един от най-значимите международни културни форуми на Балканите.