Концертите от серията "Звуково изобразяване на града" на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" продължават в Лилавия салон на Чешки културен център в столицата и през 2011.

Следващите изпълнители в афиша на събитието са Кайно Йесно Слонце (Kayno Yesno Slonce) на снимката Vatzaryan Duo, които ще изнесат концерт от 21 часа утре вечер, 24 февруари. Изявата ще бъде излъчена и на честотите на програма "Христо Ботев" на БНР.

Кайно Йесно Слонце е ембиънт-авангард-фолк-трайбъл формация, създадена от Веселин Митев (кавал, гайда, дудук, китара, глас) преди десетина години и периодично "прераждаща се" с нови попълнения и концепции. От 2010 насам в постоянния състав на групата влизат още Тони Хоро (тъпан, перкусии), който е и другият най-дългогодишен участник в проекта, и Петър Делчев (чело-тамбура, китара) и Владо Чифлиджанов (арменски дудук, кавал), с които Веско свири и в Исихия и Зейра (Zeyra). Към Кайно Йесно Слонце често се включват и гости като Хорхе (диджериду), Татяна Йосифова от Давид Проджект (клавишни), Петър Тодоров от Ирфан (перкусии) и други. Групата е представяна на "Аларма Пънк Джаз" преди две години, но в доста различен състав (заедно със струнната и ритъм секция на Способ).

Вечерта бъде открита от друга емблематична за "Аларма Пънк Джаз" камерна формация – Vatzaryan Duo на Владо Чифлиджанов и Александър Добрев, родена на първия антирасистки фестивал у нас "Аларма срещу расизма и дискриминацията" и базирана на традиционен арменски фолклор и импровизации за арменски дудук и кларинет.

След изключително успешната за "Аларма" 2010, през която Чешкият център бе домакин на Давид Проджект, 6a-6a (Ша-ша), Bulgarian Secret Police Jam (Юджийн Чадборн, Георги Дончев, Росен Захариев и Александър Евтимов-Шаманчето) и невероятното чешко дуо DVA, предавани пряко по програма "Христо Ботев" на БНР, завладяването на музикални територии продължава.

Вход: 7 лв

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest
www.myspace.com/kaynoyesnoslonce
www.bnr.bg

www.corvus-records.com
www.myspace.com/corvusrecordsbg