Исландската група Solstafir избра родната формация Кайно Йесно Слонце на (снимката) за официален съпорт на концерта в София.

Както MySound.bg вече обяви, той ще се състои в клуб Mixtape 5 на 19 февруари.

Кайно Йесно Слонце (Kayno Yesno Slonce) е аморфен музикален колектив около Веселин Митев (вокали, гайда, кавал, още в Исихия). Бандата ефектно експериментира с фолклорното наследство, атмосферична музика и експресивни глосолалии, а сред инструментите, на които свирят, има гайда, тъпан, тамбура, кавал, флейта - в зависимост от посоката, в която музикантите поемат по време на концерт. С три албума и десетки концерти, те са сред най-интересните и самобитни групи на родната сцена.

Гостите вече спокойно могат да бъдат наречени сензация. От началото на годината исландците имат вече 25 концерта в Европа и голяма част от тях бяха напълно разпродадени. И не е случайно, че точно с тази група BGTSC и Rawk'n'Roll си стискат ръце за пълноценно сътрудничество. Формацията прекрасно съчетава ледените китарни пасажи на северния метъл и елегантното мелодично звучене на меланхоличния пост-метъл.

Този четвъртък вратите на клуба ще отворят в 19.00 часа, в 20.15 ч. ще започне сетът на Кайно Йесно Слонце. Solstafir ще се качат на сцената в 21.30 часа.

Билети на цена 35 лева ще откриете в мрежата на Eventim. На касите в Germanos, "Пикадили", Orange, "Фотосинтезис", Easy Pay, "Техномаркет", "Technopolis", OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В деня на концерта цената им ще бъде 45 лева.

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба.

Официален клип към песента на Solstafir "Lágnætti"

https://www.youtube.com/watch?v=R8n8Uy5KmvU

Музика на Кайно Йесно Слонце:
https://www.youtube.com/watch?v=59anMq0zD4w&list=PL48BFAB68994D23AC