Най-голямото събитие в света на музикалното изкуство - връчването на наградите "Грами" ("Grammy"), ще се проведе на 8 февруари.

Номинираните за престижните отличия Кени Чесни (Kenny Chesney), Колдплей (Coldplay), Джонас Брадърс и Кати Пери са сред изпълнителите, които ще представят на живо своите актуални сингли в най-вълнуващата вечер за музикалната индустрия.

Събитието ще се състои в "Staples Center", Лос Анджелис и ще се предава пряко по телевизията в над 144 страни по цял свят.

Медийни партньори на церемонията тази година са "CBS Television Network", "Westwood One", grammy.com, cbs.com, "FaceBook", "YouTube" и "last.fm".

Останалите изпълнители, които ще вземат участие в церемонията, ще бъдат анонсирани допълнително.

Лил Уейн (Lil Wayne) води в надпреварата за заветните статуетки с 8 номинации.

Четирикратните носители на "Грами", Колдплей, тази година имат седем номинации.

Пълният списък с номинираните артисти за 51-то издание на церемонията по връчването на на наградите е на grammy.com.

Продуценти на церемонията тази година са "John Cossette Productions" и "AEG Ehrlich Ventures". Изпълнителните продуценти са Джон Косет и Кен Ерлич, а режисурата е поверена на Уолтър Милър.

Основана през 1957, "The Recording Academy" е организация на музиканти, продуценти, инженери и звукозаписни професионалисти, чиято основна мисия е да подобрява културните условия и качеството на живот на създателите на музикална продукция.

Наградите "Грами" са познати в цял свят и са еквивалент за музикално майсторство – това ги превръща най-значимият фактор в света на музиката.