Калин Вельов - с Нина Николина и с проекта му Тумбайто, са номинирани в категория "музика" за Годишните салса награди.

Церемонията по раздаването им е в столичния клуб "Ялта" от 20 ч. тази събота, 17 януари.

Успехът на „ Как се случва любовта”, „ Всичко е игра”, „Сънувай ме” ,” Абсент”, „Ча-ча” и уникалният за този стил албум – "Абсент" (2008), както и многобройните концерти на живо на Нина Николина и Калин Вельов, са достатъчно основание за номинация в престижната категория.

През 2007, вдъхновена от Куба, Нина се свързва с Калин, за да направят заедно латино парче. Така музикантите поставят началото на съвместната си работа и създаването на “Абсент”.

Паралелно с работата си с певицата, перкусионистът и Тумбайто имаха спорна година: изнесоха много концерти в страната и Европа.

На церемонията по връчването на отличията те ще изпълнят титулната за диска си пиеса, „Ча-ча”, „ Как се случва любовта” и „Всичко е игра”.

Наградите представляват 25-сантиметрови месингови статуетки.

Водещи на събитието са нашумелият като член на журито в "Dancing Stars" - Владо Божилов, и неговата партньорка Моника Стоянова.

Раздаването на отличията ще бъде съпътствано и от танцувалните изпълнения на звездната двойка Памбос и Мария, информираха организаторите от "BG Salsa Awards Team".