Акустична версия ще се изяви в Студио 5 от 21 часа днес.

Легендарната формация отново се връща на сцената – в оригиналния си състав, с нови идеи, както и с пиеси от първите си албуми.

Публиката ще има близка среща с талантите на Антони Дончев – пиано, Христо Йоцов – барабани, вибрафон и Георги Дончев - контрабас.

От самото си създаване групата е еталон и стимул за поколения млади български музиканти и посланик на българската култура по света.

Акустична версия е основана от двама от най-талантливите изпълнители, композитори и експерти по музика в България – пианиста Антони Дончев и барабаниста Христо Йоцов през 1985. Още от самото начало дуетът е приет добре и от публиката, и от критиката. "Акустична версия представя звучене с най-високо качество и прецизност, както и структура за импровизиране, която не би могла да бъде по-добре балансирана, отколкото е", се казва в една немска публикация.

От създаването си преди двадесет и пет години съставът работи с много български и чуждестранни музиканти - басистите Пламен Жечев и Петър Славов, Веселин Веселинов-Еко, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Анди Скофийлд, Томи Смит, Алексия, Райнер Винтершлаген, Бени Маупин и много други.

Групата печели първи награди на двата най-престижни конкурса за джаз в Европа - в Hoeilaart, Белгия, през 1985 и Леверкузен, Германия през 1986, където Антони и Христо са удостоени с награда за най-добри джаз артисти в Европа за годината.

Едно е сигурно - не е възможно да се даде точно определение на стила на родните акустици. В някои публикации го  определят като "камерен", в други – като "експериментален съвременен  джаз". Тези описания са точни само до известна степен, тъй като в композициите на формацията се включват твърде много елементи.

"Дончев и Йоцов успяват да разширят езика на джаза до области, в които никой досега не е експериментирал", отбелязва в списанието си Европейската джаз асоциация "Форум".        

Билети - на касата в Студио 5, Билетен център, НДК, и онлайн на:

www.eventim.bg

www.ticketsbg.com

www.ticketstream.bg

www.ticketpro.bg