Столична община отново ще отвори пешеходната зона на бул. "Витоша" за камионите на уличния Латино карнавал.

Събитието е на 17 април, събота. За четвърта поредна година жителите на София ще отпразнуват края на зимата с танци, цветно настроение и музика в рамките на традиционния латино стрийт парад, организиран от "Pambos Dancing Center" с подкрепата на Столична община. Идеята на пролетната латино фиестате заимствана от големите карнавали по света като този в Рио де Жанейро.

Облечени в екстравагантни костюми, изкусителни танцьори страстно извиват тела, като забавляват и придават специален привкус на динамичното ежедневие. За кипърския танцьор и хореограф Памбос Агапиу празникът в събота ще бъде двоен, защото точно тогава школата му става на 12 години. Да се присъединят към уличната фиеста са поканени всички настоящи и бивши ученици на "Pambos Dancing Centre", докоснали се до магията на латино танца.

Латино стрийт парадът стартира от площад "Ал. Батенберг" в 18 часа. Шествието от танцьори в маскарадни костюми ще продължи по маршрута хотел "Шератон" - бул. "Витоша" - НДК. Иначе пешеходната зона на най-голямата търговска улица ще бъде отворена специално за камионите на парада. Отново пет тематични камиона с различна музика ще прекосят центъра на столицата в ритъма на латиното. Там ще са танцьорите от "Pambos Dancing Center" и представители на различни танцови школи от цялата страна - по салса, аржентинско танго, балет, рок-ен-рол и други. Един от камионите ще премине под мотото на 6-я Латино фестивал, който ще се проведе в София от 14 до 16 май.
 
Уличният Латино карнавал ще акостира пред пилоните на НДК, където танцовият маратон ще продължи под открито небе. След 21.00 часа в "Sofia Live Club" започва диджей парти с шоу изпълнения на живо с участниците в карнавала.

Там ще се проведе и състезание за най-оригинален карнавален костюм.

Не по-малко изкусително предложение отправя и екипът на неуморимите организатори от "Global Vision Circle".

Като част от програмата на тридневния семинар по капоейра, провеждащ се в София между 16 и 18 април, чиито специални гости от Бразилия са Contra-Mestre Vulcão и Profesor Marmotta и непосредствено след Латино парада, "Global Vision Circle" и Асоциация "Капоейра"-България, канят феновете на изключително парти с бразилска музика и танци – "Samba Capoeira Night".

Диджеите Dancing Angel & Jaya ще стоплят кръвта с автентични и ремиксирани бразилски ритми във "Funky Kitchen" от 21 ч. на 17 април.

Вход: 6 лв.

Капоейрата е магическият начин за интегриране на различните култури и насърчаване на способността им да съществуват заедно.

Тя непосредствено и типично по бразилски създава възможности различни хора да контактуват и да се разбират помежду си.