Канзас (Kansas) ще се срещат с 10 от най-големите си фенове в студиото на радио Z-Rock часове преди концерта си в София.

Както MySound.bg извести, събитието е в зала 1 на НДК в понеделник, 20 юни.

Това са слушателите, спечелили среща с музикантите. Късметлиите от играта на радиото ще имат уникалния шанс да си вземат автограф, да се снимат и да разговарят със своите рок идоли.

Рич Уилямс - китарист и оригинален член на групата от 1974 (на снимката), сподели в интервю на Елена Розберг, че музикантите са във върхова форма и са готови да посрещнат още по-високите очаквания на българските си почитатели. "Ще дадем най-доброто от себе си, така, както винаги правим на концерт", казва той. Целият разговор ще бъде излъчен в предаването "Голият обяд" от 13.30 ч. днес.

Рич е изключително въодушевен от факта, че все по-млада аудитория открива музиката на Канзас напоследък, особено след включването на музиката им в електронните игри Rock Band 2 и Guitar Hero 2. Китаристът подчерта, че технологиите са съществена част от това, което правят. Самият той, който е на 61 години, е абсолютен фен и ползва интернет, откакто съществува. 

Уилямс разказва още, че на концерта в София публиката ще чуе разнообразен репертоар от песни, които са включени в най-новото им DVD. Канзас нямат планове за запис на нов албум, но продължават с концертните си изяви. Те реализираха симфонично турне със студентски филхармонични състави в САЩ наскоро. Миналата седмица са свирили в Колорадо, заедно с Джетро Тъл.

С датата у нас Канзас продължават турнето Collegiate Symphony 2011, което има за цел събиране на средства с цел подпомагне на колежански музикални програми. Продуцент на изявата е D’Addario & Company.

Phil Ehart - барабанист и член на бандата още от самото й начало, коментира миналогодишните концерти. "Канзас и училищните оркестри разбиха всички! Единствените, които се забавляваха повече от нас, бяха студентите, с които свирихме. Постигнахме голям успех предвид средствата, които събрахме в помощ на музикалните отдели. Знаем, че тази година турнето ще е по-голямо и по-усешно!"

С помощта на диригента Larry Baird, зрителите на обиколката, вдъхновена от DVD "There’s Know Place Like Home", станаха свидетели на многобройни концерти със симфоничните оркестри на University Оf Alabama; University Оf Texas, San Antonio; Wichita State University; Oklahoma State University; Hardin-Simmons UniversityTruman State University."Това беше най-страхотното шоу, в което моите студенти са участвали, и смятам, че колаборацията се получи фантастично!", споделя въодушевено Eugene Dowdy, музикален режисьор и диригент на университета в Тексас, Сан Антонио.

Продуцентът D’Addario & Company отново ще подкрепи Канзас в тяхното начинание за набиране на средства. Най-големият производител на музикални продукти пуска на пазара марки с имената на D’Addario, Planet Waves, Rico Reeds, както и ударни инструменти Evans/PureSound/HQ. Jay Bulen - декан на музикалния департамент към Truman State University, споделя, че "подкрепата на D’Addario е огромна. Благодарение на това, през есента на 2011 ще има две нови стипендии за новоприетите струнни музиканти, което  ще подпомогне в огромна стешен изграждането на нашата музикална програма".

"D’Addario & Company са много развълнувани, че отново ще бъдат главни спонсори на турнето на Канзас", коментира вицепрезидентът на отдела за маркетинг и продажби към компанията Давид Виа. "Миналогодишните концерти бяха невероятни и неповторими събития за участващите институции и техните възпитаници. Стипендиите и даренията, които осигуряваме заедно с Канзас, имат за цел да подпомогнат мизкалните отдели и тяхното развитие", пояснява Виа.

Легендарната американска рок банда се завръща в България по покана на "Болкън Ентертеймънт Къмпъни" и Z-Rock.

Билети на от 30 лв, 40 лв, 50 лв, 60 лв, 70 лв, 80 лв. - в Билетен център, НДК, и мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет".
 
Онлайн билети: чрез www.eventim.bg
 
Още - на:

www.zrockbg.com.