Световната суперзвезда Кели Кларксън (Kelly Clarkson) ще бъде водеща на наградите Billboard Music Awards 2018 тази неделя, 20 май.

Освен ментор в The Voice, оглавяващата класации певица, нeколкократно номинирана за награда Billboard Music, ще превземе сцената на тричасовото шоу. То ще се състои в MGM Grand Garden Arena, Лас Вегас, и за пръв път тази година ще бъде излъчено на живо по NBC от 20.00 ET.

Церемонията включва някои от най-горещите артисти, грандиозни изпълнения, неочаквани сътрудничества и култови моменти, според Paul Telegdy, президент на NBC Entertainment. "Kели Кларксън е феномен в класациите на Billboard от доста време и има познания за това кое е от най-голямо значение в музиката днес - споделя той - Нейният ентусиазъм за всички жанрове, както и чувството ѝ за хумор, ще допринесат за една незабравима нощ".

"За да се подготвя за ролята си на водеща на Billboard Music Awards, вече имам подготвени 20 различни костюма - казва певицата - Ще изляза на сцената с летене, както направи Pink!, и ще се допитам до Amy Schumer и Sarah Silverman за шеги. Или просто ще се появя, ще се радвам на любимите си артисти, и ще се запозная с нови. Мисля, че ще следвам този план".
 
Изпълнителката има продадени над 25 милиона албума и 36 милиона сингъла в целия свят,  10 сингъла, достигнали до Топ 10 в класацията Billboard Hot 100 Singles и е носител на три награди Grammy, 4 отличия American Music, 3 MTV Video Music, 2 Academy Оf Country Music и еди приз CMA.

Високо оценената певица и текстописец издаде дългоочаквания си нов албум "Meaning Оf Life", първи неин запис за каталога на Atlantic Records, в края на 2017 г. Съвсем скоро вокалистката отбеляза деня на майката с премиера на видеото към заглавното за същия диск парче.

Кели Кларксън ще пее на Indianapolis Motor Speedway на 27 май, представяйки националния химн. След това на 2 юни излиза за специално изпълнение на церемонията по откриване на ежегодното събитие Warrior Games в Air Force Academy в Колорадо.

Повече детайли относно концертните изяви на певицата - на: kellyclarkson.com/tour.