Световноизвестният саксофонист – Кени Джи (Kenny G), който ще стъпи за първи път в България на 1 май, ще доведе със себе си още петима класни музиканти, информираха организаторите от "Жокер Медиа".

Както "MySound.bg" вече съобщи, шоуто на Краля на саксофона е в зала 1 на НДК.

Освен водещите мелодии на неговия инструмент, в музикалната картина ще се впишат още китара, бас китара, пиано/кийборд, барабани и перкусии. Кени Джи обещава да зарадва феновете с някои от най-известните и емблеметични свои мелодии, а спектакълът ще бъде истинска феерия от изискана и стилна джаз музика.

Гостът пристига с екип от 15 души, които ще се грижат шоуто в София да бъде на световно ниво.

Музикантът, чието истинско име Кенет Горелик, е носител на "Грами" (Grammy) за най-добра инструментална композиция ("Forever In Love", 1994) и фигурира в "Книгата на Гинес" след рекорд за най-дълго изпълнение на саксофон (45 минути и 47 сек.) през 1997.

Цели три албума на Кени Джи се появиха на музикалния пазар през изминалата година - "Myth Of Saxophone","Rhythm And Romance" и "Love Ballads".

Преди шоуто си в София виртуозът има 5 концертни дати във Великобритания, като акцент сред тях е концерта му в престижната "Royal Albert Hall" в Лондон. През февруари изпълнителят беше специален гост на официалното откриване на "Special Olympic World Winter Games" 2009 в Айдахо, САЩ.

Освен забележителен музикант, американецът е страстно запален по голфа. През 2006 дори става No 1 в "Top 100 in Music" - класация на списанието "Golf Digest's". Освен това Кени е и доста добър пилот, като често сам пилотира самолета за участията си по света.

Билетите за концерта вече са в продажаба, а цената им е от 25 лв. до 80 лв. Местата, на които могат да бъдат закупени, са в Билетен център, НДК, в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg.