Кид Рок (Kid Rock) е известен с факта, че винаги казва това, което мисли.

А мнението му по отделни въпроси често не се харесва на всички. С над 20-годишна кариера зад гърба си и въпреки промените, настъпили в музикалната индустрия в последно време, музикантът все още стои твърдо зад решението да не продава своята музика в iTunes.

"Реших да избера по-трудния път и да не се включвам в iTunes. Не обичам да ми казват какво да правя и да върша нещо, само защото всички други го правят. Продал съм милиони албуми и без iTunes", казва Кид Рок. В това отношение той е едно от изключенията в музикалния бизнес. Подобно решение идва от убеждението му, че дисковете трябва да се разглеждат като цялостни творби, а не всяко парче да се купува и слуша поотделно.

Неговият актуален проект е "Born Free".

Кид Рок дори споделя идеята си да изработи рекламен плакат, показващ красиво русо момиче, което шмърка кокаин от обложката на негов албум, със следния текст към снимката: "Не можеш да направиш това с Mp3 файл – този албум не се продава в iTunes". А според певеца, отделен е въпросът дали някой би публикувал подобна реклама.

"Born Free" е на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.