Към музиката на Астилйеро (Astillero) с помощта на мултимедия са добавени и откъси от филми, между които Кинг Конг, брутални боксови мачове, насекоми в огромни количества или пък с ужасяващи детайли, редувани между гледка на бушуващо море.

Както “MySound.bg” вече съобщи, секстетът от Аржентина ще се изяви с две поредни шоута от 19.30 ч. във Военния клуб, София, довечера и във вторник.

Групата ще предложи на българската публика свеж поглед към тангото – такова, каквото у нас едва ли е познато, обещават организаторите от „Месечина Мюзик”.  Музикантите подават спасителна ръка на прочутия аржентински музикален стил, измъквайки го от стереотипите на масовия културен туризъм благодарение на техния радикален музикален прочит, включващ драматично звучащ вокал, инструментална виртуозност и необичайни аранжименти.

Критиката определя формацията като продължение на танго-революцията, чието начало Астор Пиацола постави през 50-е на миналия век.

И ако той направи тангото от музика за танцуване в музика за слушане, която звучи в концертните зали, то наследниците му – сред които и Астилйеро, превръщат стила в зрелище, в темпераментен и драматичен, страстен и чувствен танц.

Повече от десет години артистите проучват майсторството на танго-класици като Карлос Гардел, Освалдо Пулиезе или Анибал Троильо, за да развият на тази база свой собствен стил. Стил, вплел в себе си песента на съвременния Буенос Айрес, но преди всичко бруталността на този град. Върху тази основа са аранжиментите за двата бандеонеона, чиито тъмни дисонанси имат сугестивна сила – или в начина на свирене на челото и цигулката, вмъкващи се отвреме-навреме с крясък от ужас и със сирени за помощ.

Европейското турне на групата започна от Холандия с участие в танго-фестивала „Doble Ocho” на 9 април.

Билети за концертите в България все още могат да бъдат закупени на касите на „Eventim”.

Повече – на: http://www.messechina-music.com/astillero/