Кирил Маричков ще изпее прочутата "Бяла тишина" на благотворителния концерт в памет на Георги Минчев (9.04.1943-18.02.2001).

Както MySound.bg съобщи, събитието, на което ще се изявят музиканти от родния рок елит, е в Sofia Live Club от 19 часа утре, 14 март.

Приходите ще отидат за построяването на Патриарха на българския блус и рок-ен-рол в Алеята на рока в Каварна, непосредствено до този на Рони Джеймс Дио (Ronnie Janes Dio).

Песента "Бяла тишина" (музика: Борис Карадимчев), представена от Георги Минчев и Щурците е обявена за "Мелодия на годината" в едноименния телевизионен конкурс и печели първа награда на "Златният Орфей" през 1967.

"Освен вечните "Бира, секс и рок-ен-рол" и "Гошо е с нас", с които като джем сешън ще завърши шоуто", Стари-те муцуни ще свирят "Блудният син", съобщи басистът Ивайло Крайчовски, който е в супергрупата от основаването й през 1991.

Петър Гюзелев е автор на музиката на "Блудният син", а и на "Музикантска съдба", което парче е в репертоара на Васко Кръпката утре.

Георги Мархолев и останалите групари от Сънрайз (Sunrize) ще представят и парчета от новия си албум "S.O.S." - "Bang Bang No More Tears", "You Sure Got The Blues" и посветеното на 11 септември "Summer In New York". "Ще има и един-два кавъра, но кои са те, не казвам, заповядайте на концерта, и ще разберете", прикани фронтменът.

Елица Тодорова ще зарадва публиката с изпълнение на "Вода" от едноименния албум.

В изявата ще участват още Милена Славова, с която Гошо изпя в дует някои от емблематичните си песни, Звезди от Ахат, Джендема, Георги Денков, Монолит, Блус трафик, Три и половина джем и 5-о чувство.  

Водещ ще бъде Андрей Слабаков.  

Дарения

20 лв. е входът, билети ще се продават на място в деня на концерта. В залата ще бъдат сложени и кутии, в които феновете на великия музикант могат да направят дарение за паметника.

Това може да стане и на банкова сметка:

Райфайзен банк
IBAN: BG43 RZBB 9155 1000 7323 90
BIC: RZBBВGSF

Титуляри на сметката: Васил Георгиев (Васко Кръпката) и Владимир Йончев

Информация за всичко, свързано с паметника на Георги Минчев, може да намерите на сайта

www.goshoesnas.com

и във Фейсбук групата

"Гошо е с нас - паметник на Георги Минчев в Каварна"