Китари, много китари, огласиха Разлог в нощта на 25 август.

А една от тях бе на Искрен Пецов (на снимката), който замени морето с планина и се върна към своята истинска любов - класическата китара.

Както МySound.bg извести,"Нощ на китарите" събра изкушени от струните и тяхната песен под открито небе в централния градски парк.

Събитието, организирано от сдружение "Разум", събра стотици зрители и участници, които пяха, танцуваха и написаха своите желания върху "Дънера на желанията".

Думата на китарите бе дадена точно в 19 часа и 30 минути. Професионалисти и любители изпълняваха популярни парчета, а публиката припява с тях цяла нощ. "Вложихме много енергия и целия си ентусиазъм, за да организираме за втора поредна година музикалното събитие "Нощ на китарите". Всяка нощ има своята история, нощта на 25 август в Разлог е за китарите", каза Иван Гюров от сдружение "Разум".
 
Разложкото трио д-р Грънчаров, Цвета и Григор показа на младоците как се свири на китара и що е то купон. Силното участие на инструменталисти от Разлог продължи с Илия Лачинов, Марио Крънчев и Джордж Димитров. Тримата младежи, обединени в групата Ние не можем да свирим, показаха, че дори и сред аматьорите на струните има виртуози. Те изсвириха "Wish You Were Here" на Pink Floyd, "Knockin' On Heaven's Door" на Боб Дилън, но във варианта на Guns N'Roses, както и обещаните парчета на Металика (Metallica). Илия продължи сам, като избра да забавлява публиката с български хитове - "Две следи", "Бягство", "Елмаз и стъкло". Джордж Димитров показа високо ниво на техника на свирене и представи свои авторски парчета.

Искрен Пецов долетя от морето, носейки латино настроение в Разлог. Той изсвири няколко парчета от първия си солов албум "iCKPEH" и любимите на публиката хитове т годините с Латинопартизани. "Без съмнение "Нощ на китарите" има бъдеще. Събитието е наистина "горещо", каза eкс-латинопартизанинът.
 
15-годишният Янек от Добринище, момчетата от школата по китара на МаринБандарев и Александра Георгиева също успяха да впечатлят и да разпеят публиката. Сред нея имаше много тийнейджъри, изключили компютрите и забравили за facebook, жени и мъже на средна възраст, които се върнаха в годините на своята младост и щури летни нощи.

Събитието докосна сърцата на хората, които пожелаха още повече такива летни вечери. Под светлините на цветни прожектори, лагерен огън и факли публиката се пренесе в света на музиката. 12 огнени фенера, символизиращи всеки един от 12-те месеца в годината, полетяха в небето. Нощта бе различна за всички, наспоред китарите, създали неповторима атмосфера и предизвикали радост и усмивки. Всеки от присъстващите заби с пирон и чук своето желание върху "Дънера на желанията" (на разложки диалект: кръндор на желанията). Сред желанията имаше поздравления за организаторите, както и традиционните - за здраве, щастие и любов.

"Искам да живея в Разлог", "Аз съм баба Радка, искам да съм здрава и да дойда пак", са едни от многобройните надписи въху дънера.

От сдружение "Разум" благодариха на община Разлог и РУ-Полиция Разлог за съдействието по организацията на "Нощ на китарите", както и на всички, които ги подкрепят и поощряват по принцип.