Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

То бе пак по предложение на нашите приятели от "София Мюзик Ентърпрайсис", организиращи първото шоу на Роджър Уотърс (Roger Waters) в България.

Както е известно, най-грандиозният спектакъл в историята на рок музиката ще разтърси столичния стадион "Васил Левски" от 20.00 ч. на 30 август.

Имената на двамата късметлии бяха изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича новата песен на Роджър Уотърс, която ще бъде представена на шоуто му в България?

Вярното е: "The Ballad Of Jean Charles De Menezes".

Силвия Тонева и Даниел Цветков ще гледат на живо шедьовъра.

Честито!

Роджър Уотърс е лидер и основател на легендарната група Пинк Флойд (Pink Floyd). Той създава един от най-популярните и обичани албуми за всички времена - "The Wall", издаден на 30 ноември 1979. Автобиографичната рок опера е базирана на преживяванията на самия Уотърс и е с мултиплатинени тиражи по целия свят. Три години по-късно Алън Паркър създава суперуспешния си филм "Стената", в който главната роля е поверена на Боб Гелдоф.

"The Wall" е най-великият концептуален музикален проект, с многопластови текст, музика и визия: архитектурна постройка, всяка тухла от която оставя белег в душата. Според феновете тавата "Dark Side Of The Moon" е най-предпочитана за взимане на дрога и за правене на секс. Трудно е да се намери подобно практическо приложение за "The Wall" от страна на милионите, които я превърнаха в албум N 1 (5 седмици във Великобритания, 15 в Щатите). Тя е мрачна и клаустрофобична, но потресаващо красива, а темите за параноята, мегаломанията, предателството, разрива и колапса пронизаха и нейните автори впоследствие.

12 метра висока и 150 метра дълга ще е стената, която титанът ще вдигне и разруши на Националния стадион по време на една от най-очакваните дати за родните меломани.

Първото турне The Wall Уотърс представя с Пинк Флойд през 1980-1981. Най-знаменитият концерт Тhe Wall обаче е изнесен от Роджър в Берлин през 1990, а шоуто у нас е негова нова версия. Албумът "The Wall" бе преиздаден миналата година, а самият Уотърс пое на голямо световно турне с обновен вариант на хепънинга.      

"Истината е, че няма как да знаеш какво ще преживееш, преди да го преживееш", каза приживе необикновеният архитект-дизайнер на шоуто Марк Фишър, който ни напусна  по-рано тази година.


Междувременно, все още можете да пробвате късмета си за биографията на Хари Стайлс (One Direction).

Ето КАК!

Успех на всички