Поредното издание на "Спечели с MySound.bg" завърши.

То бе организирано с приятелското съдействие на промоутърската компания "БГ Саунд Стейдж" за двойна покана, осигуряваща безплатен вход за концерта на Мариза (Mariza).

Както MySound.bg нееднократно информира, втората изява на кралицата на фадото у нас ще се състои в зала 1 на НДК на 31 март.

Веселина Лачева извади късмет и ще води най-послушния от нейното обкръжение на шоуто на знаменитата португалска изпълнителка.

Името на щастливката бе изтеглено на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича най-новият албум, който Мариза ще представи у нас?!

Правилното е: "Fado Tradicional". 

Честито на печелившата!

Дискът е на музикалния пазар у нас в каталога на "Анимато Мюзик"/ EMI.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи съвсем скоро.

Фадо е жанр в традиционната португалска градска инструментална и вокална музика, същността на който често се изразява с непреводимата дума "саудаде". Тя съчетава в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка.

Направлението се оформя окончателно в началото на XIX в. в резултат от смесването на гръцка, романска и арабска уърлд традиции при известно влияние и от колониите на Бразилия.

Играе важна роля в националната самоидентификация на португалците, тъй като прокарва ясна граница между ярките и живи испански ритми, отговарящи на по-буйния и рязък испански характер, и меката, меланхолична душа на португалския народ.